torstai 29. toukokuuta 2014

Miten hamsterin asumus siivotaan?

Tässä olisi kuvin miten siivoan hamstereideni asumukset normaalina viikko siivouspäivänä. Siivoan asumukset kerran viikossa, yleensä aina perjantaisin. Nyt teen poikkeuksen, koska on vapaapäivä niin siivoan kääppärit jo tänään. Esimerkki kuviin pääsi nyt Prinssi kiinarin asumus.



Esinnä tarvitaan paljon tavaraa ottaa kaapista pöydälle. WC-hiekkaa (esimerkki hamsulla ei ole wc:tä, juuri ainoa hamsuistani jolla ei ole), pähkinöitä, siemensekoitusta ja muita herkkuja tällä kertaa: hernelastuja, seesaminsiemeniä, jauhomatoja, Bunnyn proteiini herkkuseosta, kuivattuja omenoita jota voitettu näyttelystä, wc-paperia/talouspaperia, wc-lapio ja purulapio, puruja, roskis ja sihveli ja harja. HUOM! En suosittele tuota versele-laga purua kyllä yhtään, mutta mörtti oli lopussa niin otin sitä, enkä ota kyl enään ikinä.


Lähtö tilanne.


Seuraavaksi poistetaan kaikki tavara jonka alla tai vieressä voisi mahdollisesti olla pissaa tai papanoita. Sekä tyhjennetään ruokakupit ja ylimääräset ruuat jota tippunu kupista.


Seuraavaksi lapioidaan pissat ja papanat jota näkyvillä. Sekä sormin papanat jota näkyy yksitellen. Sekä kaikki paikat missä näkyy, että hamsteri on ollut tavaran alla. Kopit, sillat yms...myös siivotaan se WC tässä välissä. Otetaan pissaiset kohdat pois. Ja lisätään uutta wc-hiekkaa. Jos haisee oikein pahalle niin WC pestäänja vaihdetaan kaikki hiekat. Myös pelkkä kaikkien hiekkojen vaihto joskus riittää. Myös jos seinillä näkyy pissaa noilla juoksulautasten käyttäjillä, ne pyyhitään märällä pois.


Nyt on lapioitu kaikki epäilyttävä puru pois. Ja sitten uutta tilalalle. Niin, että pohjalla mukava kerros, johon vähä pääsee kaivaantuunkin.



Sitten revitään puhdasta paperia paikkaan jossa  hamsu nukkuu yleensä. Ja osaavappa nuo ne kuljettaa toisaalle jos päättävät muuttaa.


Seuraavaksi täytetään ruokakipot. Isoon kippoon tulee siemenseosta ja toiseen kaikkia herkkuja, jota siis saa vain kerran viikossa.


Sitten pestään juomapullo ja laitetaan uusi vesi. Pestään juoksupyörä ja ruokakupit tarvittaessa. Sekä kuivataan ne.


Ja duna siivottu ja hyllyssä takaisin. Yhden siivoamiseen menee noin 5-10minuuttia. Riippuu onko sotkunen vai siisti hamsu. Jotku kylvää papanoita joka paikkaan. 

Tällä tyylillä asumukset pysyy hyvin siisteinä ja harvoin joutuu tehdä perusteellista siivousta, että pesee ja vaihtaa ihan kaiken purun. Toki usea hamsu on semmoinen esim. robo että sillä viikottain vaihtuu kaikki purut kun pissaa niin monessa kohtaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti