Hamsula

TÄMÄ SIVU EI AJANTASALLA!

Vanha kuva

Hamsula, eli hamsteri huoneeni. Heille on pyhitettynä oma 11 neliön huone.


Hamsulan oviPidän tärkeänä, että hamsut saavat juosta vapaana huoneessa. Pyrin siihen, että jokaisen saa olla
vähintään kerran viikossa noin tunnin kerrallaan irti. Ja sen kyllä huomaa, että se on hamsuille se kohokohta elämässä kun saa juosta vapaasti. Hamsut pääsevät minulla yleensä noin 3kk iässä ensimmäisen kerran irti. En halua päästää, ennen kuin hamsu on niin kesy, että antaa kiinni. Juoksuttamiseen hamsuhuone soveltuu hyvin, koska sielä ei ole johtoja matalalla, tai mitään minkä alle/taakse pääsee sulloutumaan piiloon.


Meillä syödään Rapunzel hamstermix/herkkumix (syrkit), Bunny hamster traum,, Brit complete hamster, Oxbow. Lisäksi hamsterit saavat kerran viikossa omatekemää herkkumixiä (hampunsiemen, seesaminsiemen, pellavan siemen yms. mitä sattuu olemaan siemeniä.), jauhomatoja ja erinlaisia pähkinöitä. Pähkinät ja suurimmanosan siemenistä ostan Punnitse & Säästä:stä.


Esimerkki asumuksesta

Häkit siivoan  kerran viikossa likasimmista kohdista (kuten juoksarit) ja 2viikon välein kunnolla. Ja pesen asumukset tarvittaessa, mutta silti vähintään 2 kertaa vuodessa.

 Jokaisen hamsun pyrin käsittelemään päivittäin, vaikka irti ei pääsisikään. Poikasia käsitellään jokapäivä.

Hamsuille käytän mielelläni isoja asumuksia. Syrkit maxi dunissa. Kääppärit asuu pääsääntöisesti multy dunissa (keskikoko). Yksi mini käytössä tällä hetkellä.
Syrkki torniKääppärit


23 kommenttia:

 1. Kummasta tykkäät enemmän syrkeillä maxidunasta vai isosta terrasta? Olen ostamassa uutta terraa/maxia syrkilleni ja mietin näiden kahden välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummassakin hyvät puolet. Terrassa hamsterin näkee kokoajan kauempaakin kun se touhuaa sielä. Toisaalta terraa ei jaksa yksin kantaa, jos täytyy pestä. Myös likaiset purut täytyy kauhuo kaikki pois. Myös kaikki hamsut ei tykkää terrasta. esim. mun leevi oli kokoajan ressantunut ja laiha kun asui terrassa. Mutta sitten taas Dee rakasti terraa kamalasti. Duna on siitä hyvä, että se helppo ja kevyt siivota, ja maxissa kivastikokoakin :) En oikein osaa snaoa kumpi on parempi. Ehkä kumminkin jos nyt minun pitäisi ostaaa hamsulleni asumus, niin se olisi maxiduna.

   Poista
 2. Kiitti vastauksesta!!:) millä tavoin Leevi käyttäytyi kun oli stressaantunut terrassa? Missä asumuksessa oli sitä ennen asunut vai oliko aina ollut terrassa?

  VastaaPoista
 3. Hamsterini on siis asunut nyt sen kun se on ollut meillä (4kk) duna multyssa ja minun mielestä se on liian pieni. Kannattaisikohan ostqq maxi duna vai terraario? Stressaantuisikohan se terrassa?

  VastaaPoista
 4. Se ei tullu kopistaan pois ollenkaan kun terrassa asu. Muutaman kuukauden. Harvoin kävi syömässäki niin laihtu sitte. Kun siirsin samlaan niin kyllä ollaan näkyvissä ja lihos paljon. Ei ole enään luuranko ollut sen jälkeen. Kasvattajat luona se asui samlassa niinkuin minullakin nyt. Mutta jotku 3-4 kuukautta reppana asu terrassa eikä tykänny.

  VastaaPoista
 5. Voi raukkaa... Voisikohan mun hamsteri tottua terraan kun on nyt asunut siinä dunassa?
  Anteeksi kun kyselen niin paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se voi :) Näkyy olevan yksilöllistä. Kun tosiaan nuo mun naaraat ei ole välittänyt mitään vaikka terraan muuttivat. Saahan sitä kysellä :)

   Poista
 6. Minkä kokoisia pesämökkejä sulla on syrkeillä? Mietin just noita karlie kulmamökkejä, mutta onko pieni mökki liian pieni? Itsellä on faunattaresta ostettu syrkin mökki ( enään täällä ei ole sitä). Kaikki tuntuu olevan liian pieniä tai liian isoja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on näitä: http://candycane.fi/index.php?route=product/product&path=79_119&product_id=459 Tosin tuo 170grammanen joka on mun isoin niin sillä tekee tiukkaa mahtua, mutta kyllä seki sinne mahtuu ja tykkää kopista, mutta isompi hamsu ei varmaan enään mahu.

   Poista
 7. Kiitos avusta :) Tuli ongelma sivuilla, kun pitää laittaa tilaus tänään meneen, jotta tavarat ovat minulle tullut viikonlopuksi. Mietin juuri tuota, mutta en uskaltanut summissa tilata. Nyt vaan tilaus meneen :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, mulla on noin 23 neliöinen huone hamsuilleni, ja siellä asuu 17 hamsua nin riittääköse neliömäärä? Ja rakastan blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neliö määrällä ei ole väliä kunhan itellä on mukavaa ja mahtuu. Hamsuilla taas huolehtii siittä, että häkit on riittävän isot. Syrkeillä minimissään 80 x 40. Mitä isompi sen parempi! Todella mukava kun pidät blogistani! :)

   Poista
 9. PERKELEEN HYVÄ BLOGI!

  VastaaPoista
 10. Moi! Ollaan ehkä muuttamassa asuntoon, jossa olisi huoneeni yhteydessä tilava vaatehuone. Mietin siis, voisinko laittaa hamstereni dunat vaatehuoneeseen, vaikka siellä ei ole ikkunaa mutta pitäisin sen ovea auki, jolloin sinne pääsisi luonnonvaloa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyy kyllä laittaa ihan hyvin :) Päivällä voit pitää ovea auki jos haluat. Yöllähän muutenkin pimeää.

   Poista
 11. Kuinka monta desiä talvikko syö viikossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei syö desejä. Mun kääppäreille annan 2 kahvimittaa viikossa, ja usein niillä jää syömättä.Löytyy jostaki jemmasta vain. Toki päälle tuoreruoka ja vähän pähkinöitä.

   Poista
  2. Paljonko kahvimitallinen on suurinpiirtein? Mulla on puolen desin mittakuppi, paljonko tuo 2 kahvimittaa on siitä?

   Poista
  3. Piti kokeilla. Se on näköjään just puoli desiä, 2 kahvimittaa. :)

   Poista
  4. Okei, kiitos vastauksesta!:)

   Poista
 12. Onko miniduna riittävän kokoinen talvikolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se piisaa, mutta itse en tykkää. Tykkään, että kääppäreille on medi duna :) Paitsi tietenkin cämpsy/robo pari, jolla on hyvä olla pienempi riitojen välttämiseksi.

   Poista