tiistai 5. tammikuuta 2016

R.I.P Ronja, ja iloisempia juttu Rinistä

Huomasin toissapäivänä, että Ronja seisoo selkäkyyryssä tai selässä on patti, että katson kun flunssa 
Selkäranka pullottaa
hieman hellittää, ja eilen sitten tutkein. Huomasin, että pattihan on luuta. Sain kuulla, että hiirillä selkä menee noin kivusta. Onhan Ronja laihtunut jo reilusti, nukkuu paljon ja syö vähän. Myös kauan sillä ollut tuo outo "nestemäinen" patti alapäässä, joka paljon ei ole kasvanut kokoaikana. Sen takiahan Ronja ei monessa näyttelyssä käynnyt kun patin huomasin. Nyt on kumminkin aika ajatella eläimen parasta ja päästää kivuistaan. Ronja eli kumminkin pitkän ja hyvän elämän. Kerron nyt hieman Ronjansta ja sen elämästä.

Tässä näkyy tuo selän patti hyvin.
Tähän aikaan kun Ronjan vanhempien yhdistelmän näin netissä niin minulla oli ihan riittävästi hamstereita, mutta jos tommoinen täydellinen unelma hamsu tulee niin täytyihän se ottaa. Otin yhtyttä ja sanoin, että jos vain tulee kyyhkis vkkk niin haluan sen ehdottomasti. No aluksi vaikutti, että poikasissa ei ollut yhtään kilpparia kun laikut tulivat tosi myöhään. No petyin paljon ei tullutkaan. Parin päivän päästä tuli kumminkin Eeviltä kuvallinen viesti jossa se kaunokainen kelli laikkuineen. HALUAN! 

Pikkuinen matkasi oululaisten kyytillä nelostien varteen jossa johonki 2 aikaan yöllä taisimme odotella. Sieltä ajoimme kotia, ja aamulla olikin lähtö koiranäyttelyyn. Kova reissu, mutta pieni saatiin kotiin. 

Ronja oli ulkonäöltään ja luonteeltaan mitä täydellisin hamsteri. Suosikki väriäni, ja todella kiltti ja helppo pikku syrkki. Ja on ollut yksi paras luonteisimpia syrkkejäni. Sitä oli aina mukava käsitellä kun se oli niin kiva. Sen huomasi myös tuomarit kun FIN VLH arvon sai. Ennempää sitte emme kerenneet kun huomasin patin alapäässä, että siitä voitaisiin hylätä, joten Ronja jäi varhais eläkkeelle sitten vaikka näyttelykuntoa muuten olisi ollut. Kovasti jäi harmittamaan, että ulkomuodossa en käyttänyt vanhempana. Se kävi vain kerran ulkomuodossa saaden H, tiukalta tuomarilta. Sekä kunniamaininnat väristä ja kuviosta. Myöhemmin sitten katsoi, että kyllähän sitä rumemmakki on sertejäkin saannut. Ronjalla aika myöhäisessä vaiheessa kehittyi pää aika kivaksi ja siksi harmittaa ettei sitä uudelleen tullut käytettyä kun oli aikuinen ja voimissaan ois voinnu paremmanki saada kuin H. 

Lähes jokaisessa hamsterissa on jotain erikoista ja niin oli Ronjassakin. Sillä se oli tavallaan hyvin siisti,ja sen häkin siivous oli aina kaikista helpoin. Se ei kussut juoksariin (ainoohamsuni joka ei ole tätä tehnyt), eikä ees papanoinut mihin sattuun vaan kaikki yhteenpaikkaan siististi. 

Ronja olisi täyttänyt 9 päivän päästä 2v.

Hyvää matkaa rakas!

Rinin sokeri-testi (kopsattu suoraan fb:stä)


On tää niin uskomatonta vain kuinka paljon tuo ruoka vaikuttaa! Tämä testi siis on lähes negatiivinen (kuvassa vähän yliaikainen) Tämä siis otettu Rinin pissasta jolla aina rapunzelia syödessä näytti testi tuota ruskeaa +5 ja oireita oli.(suvassa on kyllä diabetesta) Nykyään syövät Lavenderia, bunnyä, jauhomatoja ja vähän brittiä (jossa on kyllä pikkuisen hedelmää) niin tulos on tämä! Viikon jälkeenhän jo ruuan muutoksesta oli tuo testi +3 muuttunut Rinin testi, ja nyt pitkän ajan jälkeen tuon voisi tulkita jo negatiiviseski ja oireita ei ole yhtään. Juo kuin muutkin hamsut, jolla negatiivinen testi ollut aina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti