sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kerran menee huonosti, menee se toisenki

Lisää surua on saannut hamsulassa kokea heti seuraavanapäivänä kinkken jälkeen päätin testata cämpsy poikaset, vaikka vanhemmat oli testattu ennen astutusta. Kauhukseni viidelle tuli positiivinen tulos, kolme oli vielä ainakin negtiivisia. Eli tämä kertakaikkisen surkea tuuri cämpsyjen kanssa jatkuu vain. Onhan sitä 2012 asti yritetty saada poikasia, ja nyt kun niitä on niin tulee tämmöinen. Ei todellakaan kovin mieltä ylentävää ole. Poikasten vanhemmatkin testasin nyt uudelleen, koska tietenkin tämä epäilytti. Kummatkin edelleen negatiivisia. Eli toinen ilmeissti ollut kantaja.

Myös tässä Prinssiä kovasti seurannut sen vointia. Maha on turvonnu lisää. Kasvaimia ei edelleenkään tunnu. Kuten se kävi eläinlääkärissäkin jo, ja hänkin totesi ettei kasvaimia/patteja tuntuisi, mutta poika on kuin ilmapallo pyöreä, painoakin kertynyt jo 50g. Pippeli sillä on vähä paremmassa kunnossa, mutta vieläkin siinä on patti. Voi olla, ettei tätä herraa enään kauan voi pitää :( Prinssillä myös kakkostyypin diabetes. Voi olla, että lopetetaan samalla kun nuo cämpsy vauvat. Siksi olen odottanut tässä niidenkin kanssa.

Kovasti näiden vastoin käymisten takia miettinyt mitä tekee lopettaaako koko hamsu tuohut? Onneksi semmoiset ajatuksen meni parissa päivässä ohi. Nyt täytyy vielä miettiä kasvatanko vielä jotain vai en. Koko kesä aikaa miettiä mitä teen.

Myös samaan syssyyn voisin vähän manailla huonoa hamsteri tilannettani näyttelyiden suhteen. Pitää miettiä tarkasti lähteekö muutaman hamsterin kanssa kauas näyttelyihin. Muutenkin mulla on nyt vähän, mutta suurin osa vähästäkin on eläkeläisiä. Hamsulassa on tyhjiä paikkojakin monta nyt, mutta uusia ei vihti ottaa kun hamsuja kumminkin on vielä paljon, vaikkei niistä näyttelyyn olekkaan.

Ariel - 2v, eläkkeellä! Ei enään vanhaa kiusata. Ja onhan se kauan jo ollutkin eläkkeellä.
Mauri - 1v3kk. Todella hyvässä kunnossa oleva veteraani, jos edelleen hyvä niin syksyllä näyttelyihin.
Terror -  10kk, ei enään näyttelyihin. Huono yliskunto kun niin lihava, ja kasvain epäily.
Ronja - 1v 4kk Hyvin todennäköisesti ei enään syksyllä näyttelyihin. Ikä alkaa jo näkyä turkissa/ihossa.
Lili - 1v 2kk. Upeassa kunnossa, ei sokeria ainakaan vielä. Tulee syksyllä näyttelyihin jos pysyy  hyvänä.
Fanni - 6kk. Paras kuntosin. Täysin näyttelykelvollinen varmasti syksylläkin, ja nuorin hamsterini.
Prinssi - 1v2kk. Ei näyttelyihin. Sokeri ja maha turvonnu. Lopetetaan mahdollisesti.
Lenni - 1v 7kk. EI näyttelyihin, ja ei ole niissä paljon käynnytkään. Ollut koko ikänsä sporttimalli niin usea tuomari ei tykkää. Pitkään ollut jo eläkkeellä. Ikä näkyy turkissa ja yleiskunnossa jo.
Rin - 1v 8kk. Vielä todella upeassa kunnossa, vaikka onkin sokeri. Tulee näyttelyihin jos hyvä kuntoinen, eikä ala juomaan. Kumminkin epäilen, ettei ole näyttelykunnossa enään syksyllä.
Nelli - 1v 1kk. Vielä hieno kuntoinen. Tulee syksyllä näyttelyyn veteraani luokassa, jos on vielä hyvässä kunnossa.

Eli tämmöinen eläkeläiskaarti olisi täällä. Näyttelyyn lähtijöitä siis todennäkösesti 4. Josta 2 veteraania, 1 hilkkulla veteraani, ja yksi avoimen. Kenestäkään ei ole ulkomuotoon. Maurilla on lyhyet karvat, Lili on aina saannu H;ta. Fannin väristä ei tykätä, ja Nelli nyt ei oo ikään käynnykkään, koska ei oo ulkomuototasoinen. Tässä kyllä hieman huonot paikat sen suhteen, että näyttelyyn lähtis vaikka haluais :(

Tarkoitus hommata ainakin ensi vuonna uusia kyllä kun eläkeläisiä vähemmän. Poikasia kun piti nyt tulla itselle niin siksi kävi näin, ettei nuorisoa ole ollenkaan. Fannin astutus toki syksyllä vielä mietinnässä jos löytyy kiva poikakaveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti