sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Ylivieska näyttely

Anteeksi kovasti blogin lukijoille kun tämän päivityksestä niin aikaa, mutta näyttelyiden järjestäminen on viennyt hirveästi aikaa, ja lisäksi koirani sairastui pahasti niin voimat ovat olleet lopussa, ja opeteltu elämään asian kanssa. Facebookista kumminkin pari päivitystä löytyy, ja toivon kaikkien voivan käydä lukemassa edelliset kuulumiset sieltä.

Mennään kumminkin Ylivieskan näyttelyyn, joka on ensimmäinen näyttely jota olen ollut järjestämässä ja avautui kyllä todellakin paljon työtä se vaatii ihmisiltä, ei ole mikään läpi huuto juttu, että näyttely pukataan pystyyn. Lisäksi tuomaroitsin vielä lemmikkiluokan syyrianhamsterit jota oli paikalla hurjat 55. Jaoin nämä kahteen luokkaan uroksiin ja naaraisiin suuren määrän takia. No palataan kumminkin siihen vielä, että olin tuon päivän jälkeen aivan loppu, että en jaksanut edes kuvia ottaa tai tuloksia näpytellä. Ja jotka mut tietää niin se ei todellakaan ole normaalia mun luonnolle jättää asioita huomiselle. Näyttely meni tuomaripöydälle istuessa ja paikkoja kuntoon laittaessa, ei kerennyt jännitää omiaan, eikä jutella ihmisten kanssa. Monen tutun selänkin näin kun he lähtivät. Se harmittaa kun näyttelyissä yksi parhaita asioita on päästä puhumaan muiden kasvattajien ja tuttujen kanssa.

Kova tasoisia hamsuja oli paikalla syyrialaislemmikeissä, mutta suurin puutos oli tällä kertaa ihan huomattavasti luonne. Todella moni oli hermostunut, ja ei antanut käsitellä kunnolla.  Arvosteltua toki sai, mutta oli haastavaa välillä tai hamsu selvästi ei ollut tottunut. Myös yllättävästi huonoja kynsiä pompsahti muutama esiin. Muistakaa, että myös syyrialaiselta voi joutua kynnet leikkaamaan jos ne eivät kulu. Syyrialaiselle ei tarvitse leikata niin lyhyitä kynsiä kuin kääpiöhamstereilla, mutta kynsi ei saa olla selvästi kiertynet tai varpaat eivät saa kääntyä kynnen takia virheasentoon. myös monella oli hampaissa moitittavaa, mutta syrkeillä on aina niin kivaa pureskella kaikkea! Itsekkin joutunut Dooriksen siirtämään terraarioon, ettei hampaitaan aina pilaa.  Hyvää oli upeat yleiskunnot monella, ja turkit ja ihot oli pääsääntöisesti todella hyvässä kunnossa! Myös maailman pehmein hamsteri sieltä tuli käteeni. Aivan uskomattoman pehmeä kaveri! Erityisen hienosti jäi mieleen urosten PLH1, joka oli myös BIS2 (kaikkien eläinten bississä) siinä oli lemmikkihamsu täydellisimmillään <3

Meinasin myös sortua ostamaan talvikon. Oli niin söpöjä pikku tyttösiä myynnissä! Naarrat kun on niin hajuttomia, että se voisi meillä mennä. Oli 2 safiiria ja helminorre. Maltoin silti mieleni. Ehkä kumminkin sittten se normaali joskus kun se on miehen suosikki väri.

Päivän kumminkin kruunasi hienot sihteerit ja assarit Mari ja Salla! kiitos vielä täällä. Homma luisti hienosti! Sekä hamsujeni usomattomat hienot tulokset! Yllämainitun syyn takia edeltävällä viikolla hamsujen laitto jäi vähän puolitiehen ja jännitti kovasti, että pilasinkohan nyt mahdollisuudet, mutta ei onneksi! Olen todella tyytyväinen Goldilokseistani! Lemmikkiluokassa jaettiin kuulemma vain viisi ERIÄ.

Goldilock`s Taquito* "Tito" 
Serti kortti tulee myöhemmin postissa


Lemmikkiluokka
Yleiskunto: Melko tanakka. Hyvä yleiskunto
Turkki: hyvä iho. Tiheä turkki
Korvat, silmät, hampaat: kunnossa
Kynnet: kunnossa
Käsiteltävyys, luonne: täydellinen kiinari
Yleisvaikutelma: mussukka
Arvosana/palkinnot: ERI, PLH 3
Oma kommentti: Vihdoinkin eka sijoitus Titolle! Sen se ukkeli kyllä ansaitsee. Hieman joo on pallo. On kyl hirmu ero uroksilla ja naarailla miten ne lihoaa samalla ruokinnalla,

Ulkomuotoluokka:
Pää, silmät, korvat: Hyvin asettuneet suuret korvat, kauniit silmät, pää hyvä, leveä. Hyvä profiili.
Tyyppi, koko: Koko hyvä, tyyppi tanakka, takapainoinen. Maskuliinen.
Perusväri, merkit, kuvio: Pv haalea. Hyvä  tikkaus. Juova ok.
Turkki: pidempiä karvoja
Kunto: hyvä
Arvosanapalinnot: EH+, BIS5, S1, SERT, TS
Oma kommetti: JEE Tito on niin paras! Väri on kyllä huono, mutta ihan mahtavaa kun on hamsu jota viedä ulkomuoto luokkaan! :) Unelma hamsu.

Goldilock`s Mulla Svengaa Taas* "Senni" 


Lemmikkiluokka
Yleiskunto: sopiva massa. Hyvä yleiskunto.
Turkki: niskassa lyhyempää karvaa. Hyvä iho. Tiheä.
Korvat, silmät, hampaat: kunnossa
Kynnet: ok
Käsiteltävyys, luonne: kiinarimaisen kiltti
Yleisvaikutelma: lutuinen
Arvosana/palkinnot: ERI-, PLH5
Oma kommentti: Tosi kiva arvostelu Sennille! Ihanaa kun se on taas ollut kiltisti ja sijoitustu tuli!!

Ulkomuotoluokka:
Pää, silmät, korvat: Pää hyvä profiili v.o leveämpi. Silmät suuret, korvat suuret, kapealle asettuneet.
Tyyppi, koko: tyyppi naarasmainen, koko hyvä
Perusväri, merkit, kuvio: pv:ssö punaisuutta. Tikkaus ok. Laikutus painotunut taakse.
Turkki: ok
Kunto: ok (luonne tyydyttävä näykkii)
Arvosanapalinnot: H+, KUMA-yleiskunto
Oma kommetti: Joo kiva kun Senni sitte ei osannutkaan käyttäytyä toisessa arvostelussa! Myös arvosana oli tippunut nyt H:hon :( Voi olla, ettei enään ulkkikseen mene.

Goldilock`s Savoir Faire* "Fanni"


Lemmikkiluokka
Yleiskunto: Hyvä massa. Hyvä yleiskunto.
Turkki: tiheä, hyväkuntoinen <3
Korvat, silmät, hampaat: ok
Kynnet: ok
Käsiteltävyys, luonne: kiltti mussukka
Yleisvaikutelma: leppoisa peruskinkki :)
Muuta: Hyvä väri :)
Arvosana/palkinnot: ERI, PLH2
Oma kommentti: Fanni oli Fanni jälleen <3 se vaan on niin kiltti :D Nyt vasta tätä kirjoittaessa huomasin tuon hyvä väri kommentin, ja se sillä kyllä on. On niin punainen nykyään!

Näyttelyssä jaettiin myös vuoden voittaja 2015 palkinnot

10 kommenttia:

 1. Teillähän meni hienosti näyttelyissä!:)

  Ostin juuri hamsulle saviruukun jonka pohjassa on vähän yli sentin kolo, joten mietin että mahtuukohan luovutusikäinen kiinari siitä läpi?

  VastaaPoista
 2. Saako hamsterille antaa rucolaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa en tiedä :/ Tuola hamsteri netin listassakaan sitä ei ole mainittu.

   Poista
 3. Onko tuo bunnyn kääpiöhamsterin ruoka myös kiinareille sopivaa?:)

  VastaaPoista
 4. Luin facebookista että oisit laittamassa hamsuilun tauolle, miks?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti linkki näkyy niin syy selviää :D

   https://scontent.xx.fbcdn.net/v/l/t1.0-9/13230181_1198151006884040_7073573434273675458_n.jpg?oh=1d6fb4ca14baffac805bccfe6391d457&oe=57DAF8F6

   Poista
 5. Sisältääkö brit complete hamster-ruoka sokeria, eli voiko sitä syöttää talvikolle tai kiinarille?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi syöttää :) Siinä ihan vähän on, mutta se määrä ei pitäisi haitata. Mullaki on sitä vähän ollut Bunnyn seassa. Jos tästä ruuasta kyse: https://www.petenkoiratarvike.com/pienelaimet/tuote/brit-complete-hamster-300-g/100430/?gclid=CJW67anb5s0CFav4cgodJtQMnw

   Poista