perjantai 12. kesäkuuta 2015

Yksin kotona!

Omistaja on yksin kotona ekaa kertaa n. pariin vuoteen. Joten tylsyyshän sitä iskee heti. Ajan kuluksi piti siis keksiä kaikkea pientä toimia hamsujen kanssa kun sataa vettä.

Epäilyttävän näköstä touhua :D
Ensimmäiseksi operaatioksi otin juoksareiden pesun, joka on aina paikallaan kun ovat niin kustuja. Meillä kun suurin osa hamsuista pissaa vain juoksariin. Samalla sain ajatuksen, että aloitampa loishäädön kun tässä aikaa. Kuurihan kestää 5päivää, mutta nyt hyvä aloittaa kun on tylsää. Käytän Nemavettiä. Mitään näkyvää tarvetta ei siis ole häädölle, mutta empä ole sitä aikoihin tehnyt, joten nyt hyvä väli. Samalla tempasin ja leikkasin kynsien kärjet. Hieman oli kerenny viime leikkuusta parilla kinkillä kasvaa, mutta ei kummoisesti. Myös Arielin kynnet oli hieman kasvaneet. Meillä en muutenkaan päästä koskaan hamsujen kynsiä liian pitkäksi. Mielestäni hyvän hamsterin omistajan kuuluu huolehtia hamsterin terveydestä ja hoidosta kunnolla myös silloin kuin ei ole näyttelyä.

Ulkoa

Sitten päästään ihanaan kasvihuone projektiini. Viime vuonnahan uhkasin, että tänä vuonna saan sen kasvihuoneen, ja nyt semmoinen on. Kalliiksi ei tullut. Pelkän muovin tarvitsi ostaa. Iskältä sai jämälautoja, josta kehikkö tehtiin, mies rakensi ja iskä oli auttamassa muovien laitossa. Huone on koolta 2m x 4m, eli kokoakin piisaa. Multana päädyttiin kasvusäkkeihin, koska se tulee edullisemmaksi kuin tehdä laatikot, ja niihin ostaa niin paljon multaa, että tulisi täyteen. Ainoastaan laatikossa, jossa yrtit on multa/turve seosta, jota ostettiin erikseen.

Taimet kävin ostamassa jo viikkoa ennen kasvihuoneen valmistumista. Asuivat sillä aikaa sisällä.  Hamsuille on nyt kasvamassa 2 keltaista kesäkurpitsaa, 2 paprikaa; keltainen ja punainen, pensastomaatti, persilia, basilika, korianteri ja minttu. Vielä huoneeseen mahtuu, joten saa nähä mitä vielä hommaa. Huonopuoli vaan oli, että kun istutin ne niin seuraava yö oli kylmä, ja osa yrteistä ainakin näyttää sen, toivotaan, että piristyvät. Olisi ihanaa saada omasta kasvihuoneesta mössöt ainakin suurinpiirtein koko talveksi, ei tarvisi ostaa ulkolaisia vihanneksia hamsuille, ja jotakin viimevuonnakin ostin kaupasta sekaan kun sai suomalaista, jota en itse kasvattanut.

Sisäpuolta

Huomenna myös saan uuden kiinarin jota odotan kovasti! Kuulin, että on luonteeltaan aika villi, joten tietenkin sekin jännittään saanko sen kesutettua!

Lopuun pari eilen otettua kuvaa hamsuista.

Lili

Fanni

Nelli

1 kommentti: