perjantai 5. syyskuuta 2014

Hamstereiden kynsien leikkuu ja muuta

Tuolla hamsterikeskustelissa facebookissa joku kyseli miten kynnet leikataan. Niin pistetään nyt tännekkin. Tämä taktiikka käy siis talvikon ja cambpellien kynsien leikkuuseen, mutta toki hieman soveltamalla muihinkin lajeihin.

Ensin otetaan hamsu tukevasti vasempaan käteen. Niin että hamsterin selkä on kämmentä vasten. (Vasenkätiset tietenkin laittaa hamsun oikeaan)

Kilteilläkin hamstereilla on tapana joskus purra kun kynsiä leikataan, joten tämä hyvä tehdä varalta. Eli peukalolla ja etusormilla työnnetään hamsterin "läskit" naaman eteen niin tämä ei voi purra. 

Sitten leikataan varovasti. Hamsterin kynsissä on verisuonet johon ei saa leikata. Hamsteri voi aluksi olla kovinkin liikkuvainen tässä tilanteessa. Paras on varata paljon kärsivällisyyttä. Ja varautua siihen, että yhdellä kerralla ei aloittelava leikaaja saa kaikkia leikattua. Seuraavana päivänä vain uudestaan. Vinkkinä vielä leikata kynnet päivällä kun hamsu on unen pöppörössä kestää hetki ennen kuin se tajuaa mitä tapahtuu. Kääppäreiden kynnet tuli leikata n. 2 viikon välein. Kiinareilla ei ihan näin usein aina tavitse. Syrkeillä kynnet leikataan vain tarvittaessa, jos ovat pitkät. 

Tulosteitoja Oulusta myös tulosa kun tulokset julkaistaa, tässä hieman esimakua. Meidän yllättävästä reissusta!


Ronja tässä maistelee omenaa. Hänellekkin sulhanen nyt löydettynä! Joten sittenkin syrkivauvoja luvassa joulukuussa!

Myös Humppilaan piaan pitää alkaa miettiä ilmoja ketä lähtee.

4 kommenttia:

  1. Aijaijai :D Asta, entä jos joku on vasenkätinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sekö jäi puuttuu! :'D no onneks fb:ssä muistin! Nyt pitää muokata!

      Poista
  2. Onnea Oulun tuloksista! Onneksi ei ole enään hamsuja, joiden kynsiä pitäisi leikata:D olihan se hommaa, kun oli esim. hyperaktiivinen talvikko sekä minimaaliset kynnet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo Tuuliki tahtoo olla semmonen että.välillä pitää hieman ottaa lukua ettei mee hermot :D

      Poista