perjantai 14. elokuuta 2015

Kun synnytys menee pieleen!

En ole kerennyt kaiken tämän hässäkän keskellä myös blogia päivittää, mutta kerron heti ensimmäisenä, että kannattaa liittyä hamsulen uusille fb sivuille, koska sinne tiedot päivittyvät paljon nopeammin. Klikkaa tästä hamsulan fb:hen!

Fannin synnytys
Kaikki alkoi siitä kun oli jo 21vrk, eli viimeistään poikaten pitäisi syntyä, maanantai menossa. Mitään ei kumminkaan kuulunut.Tiistai aamupäivällä olin kuulevinani poikasten ääntä, ja ajattelin, että hyvä kyllä ne on tullut kumminkin. Poikasista kumminkin kuului todella harvoin ääntä, joka sai minut huolestumaan kun poikaset kyllä yleensä ilmottoittaa olemassaolostaan varsin selvästi. Sitten näin Fannin jolla oli kaksi hirveää pattia kyljissä ja oli pyöreä kuin pallo. Piirsin tästä kuvan Veeralle, ja kuulin, että pesään uskaltaa katsoa kiinarit kestää hyvin häirinnän. No pesässähän oli yksi elävä poikanen ja yksi kuollut ja muita se ei saannut synnytettyä. Heti soittoa lääkäriin kun sain jonku kiinni. Päivystävä sanoi, ettei osaa auttaa, että soita Murniekselle(pieneläinklinikka). Johon sain ajan heti puolen tunnin päästä. Fanni ultrattii, ja poikasten sydämmen lyöntejä ei näkynyt joten ne olivat jo kuolleet kuten arvelinkin. Fanni sai pistoksena oksitosiinia, sekä saimme kolme pistosta vielä kotiin ne käskettiin antaa 8,12,24h päästä jos mahassa on vielä jotakin. Piaan poikasia alkoi sitten syntyä. Tosin kuolleena, ja yksikään ei ollut kokonainen. Kaikki olivat jollakin tapaa mutaatoutuneita tai pelkkiä poikasen palasia. Jouduimme antamaan 8 h ja 12h pistokset, mutta viimeistä ei tarvittu sillä nyt torstai aamuna mahassa ei tuntunut palasia, ja verenvuoto on loppunut.
Välillä jouduin myös pakkojuottamaan Fannia kun ei varmaan ollut niin paljon voimia juoda itse. Sekä mahahierontaa annoin useasti. Antibiootti aloitettiin sitten tiistai iltana, koska tässä on tulehduksen vaaraolemassa.
Fanni on ollu tilanteeseen nähden hyvässä kunnossa koko tämän tapauksen ajan.
Fanni hoiti pääasiassa hyvin vauvaa, mutta välillä täyty avustaa. Yksinäinen poikanen kylmyy hyvin nopeasti sen kolmesti lämmitin, kun Fanni kävi synnyttämässä paloja pois kopista. Myös kahdesti näitten päivien aikana imetin pukkuisen.
Tilanne nyt: Torstai iltana jouduin vähän pakko syöttämään Fannia, ja tänään ruoka maistunut todella hienosti ihan itsekkin. Vauva voi myös hyvin, ja Fanni hoitaa sitä erinomaisesti. Antibiootti jatkuu.

"Rescue" hamsu
Kävin myös hakemassa erään hamsterin yhdestä perheestä jolla kuulemma oli allergia. Kun kiinari oli kyseessä on se hyvin harvinaista, että niitä myydään ja varsinki täälläpäin. Herra on jo 2v. Se oli elännyt tosi pienessä häkissä, josta johtuen varmaan on saannut selkävian. Katsotaan miten tämän pojan elämä jatkuu. Eilen mies sai ison häkin, ja voi sit onnen määrää! Oli esin pienemmässä kun aloitin loishäädöt varmuuden vuoksi, vaikkei mitään ollut. Alla kuva poitsusta, joka nimettiin Ressuksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti