lauantai 31. lokakuuta 2015

Näyttelyyn valmistautumista ja keksejä!

Tuoreet pilkottu, boksit laitettu jo viikko sitten valmiiksi, muutama lahjoitus palkinto tehtynä, muuta sälää mukana, ja karkkia! Ja mikä tärkeintä halloween näyttelyyn puku! Kaikki olisi valmista kun vain olisi jo näyttely. Mukaan lähtee: Tito, Fanni, Lili, Rin, Nelli. Kaikki on aivan uskomattomassa kunnossa mielestäni. Viimeinki tainnut löytää se viimeinen oljen korsi minkä näytelyvalmistautuminen vaatii. Tiedossahan tuo on ollu, mutta en tiijä miks en oo käyttäny.


Lisäksi tein hamsuille proteiini keksejä. Niihin tuli kissan tonnikala nameja 1-pussi. 1 pussi kylmäkuivattua kananmaksaa, seesaminsiemeniä, kuorittuja auringonkukansiemeniä, kananmunaa, ja vähän jauhoja.


Ensinnä terävä huomio. Uuni lämpenee paremmin kun sen pistää päälle, eikä pelkän valon sinne! :D Ens murskasin nuo kananmaksa namit nuijalla muusiks. Sitten aineet kuppiin, pari munaa perään ja 1 rkl jauhoja sekoitus ja pläts pellille. En tehny mitään kauniita nyt. Lättäsin vain lusikalla. Kämpää haisee herkulliselle kanan maksalle. Lurps!


torstai 29. lokakuuta 2015

Kuulumiset

Vähän blogi jäännyt jäkeen facebookin päivityksistä, mutta laitetaampas tännekkin nyt viimein mitä hamsulaan kuuluu.

R.I.P Lenni, Rusina ja Mellu

Viimein cämpsyt pääsivät pois, nyt ovat veljien ja isän luona. Tästä poikueesta ei ole enään siis ketään olemassa veljethän joutui lopettaa jo luovutusikäsenä. Hieman kauan meni lopetuksen kanssa, mutta nyt kun tuli kiireellinen toinen tapaus niin viimein nekin pääsivät pois. Rusinallehan tuli sokeri jonkun aikaa sitten vettä alkoi nyt mennä hirveästi, ja se ei jaksanut hirvästi liikuskella enään. Mellu sisko hoito ahkerasti siskoaan vaikka itse laitui kovin poskensa takia, jossa oli samanlainen kasvain kuin isälleen ilmestyi. Mellu oli ainoa jolla ei ollut sokeria, mutta sille sattui toinen vaiva sitten. Nämä kaksi olivat aivan ihana pari niin välittätivät toisistaan. Ja todella kilttejä cämsyjä. Näiden pois menoon olin valmistautunut alusta asti kun tiesi miten veljille kävi.



Lenni taas ollut jo kauan todella kurjan näköinen, mutta nyt alkoi mennä viimeisetkin voimat. Uskon, että olisi muutaman päivän sisällä kuollut itsestään, mutta en halunnut sen kituvan enään. Se joi pullollisen päivässä, ja kusi valtavia määriä. Myös turkkia sillä ei enään ollut paljon ollenkaan, ja alkoi olla jo hieman koordinaatio häiriöitä. Lenni eli kumminkin 2 vuotiaaksi.




Levätkää rauhassa rakkaat, enään teihin ei satu!

Poikasista

Sennin poikasia olen odottaut kovasti. Ensimmäisenä mahdollisena päivänä pidän lauantaita. Urosta ei enään siedä, mutta mahasta ei ole vielä mitään merkkiä. Hieman nisät erottuu paremmin. Onhan tässä vielä aikaa mahan kasvaa kun mahdollisia astumispäiviä on monta. Voi helposti mennä ensiviikkoonkin. Tarkkaa astumista en ole nähnyt tapahtuvaksi, mutta ovat olleet ilman vahtimista yhdessä.

Tuomari

Sain myös tuossa viikko sitten tuomarioikeudet lemmikkiluokan syyrialaisille. Eli koulutukseni on nyt päätöksessä. Arvostelen syyrialalais naaraat Limingan näyttelyssä 1.11 naaraita on reipas 40 kpl. Eli tekemistä piisaa, mutta odotan kyllä innokkaasti tätä! Kaverit on sihteerinä ja assarina niin ei tarvitse heitä jännittää.

Dooris

Uusi syrkkini sai siis lempinimekseen Dooris. Ja on aika melkoinen tapaus. Toista syrkkiä minulle ei nyt loppupeleissä tullut kun ruostetta ei syntynyt. Dooriksen kanssakin ollaan tutustuttu ahkeraan. Meillä ollut hieman erimielisyyksiä, mutta eiköhän pikku hiljaa meistä kaverit tule kun Dooris pääsee teini vaihteen yli. Dorikselta joutu ottaa myös juoksarin vasta pois kun veti jalkansa haavoille. Taisi olla liin kiva vehe. Saa sen takaisin kun jalat parantuneet, ja hyvin ovat alkaneet jo parantuakin. Enään isoin haava jäljellä.



tiistai 13. lokakuuta 2015

Heippa Norris!

Niin sitä eilen lähti pikkuinen Norris uuteen kotiinsa. Hieman oli illalla ikävä, mutta kyllä tästä selviää varmasti. Kun tietää, että hyvässä paikassa kaverilla ja lähellä, että voi käydä katsoon kun haluaa. Joskus pitää tehdä vaikeita päätöksiä kasvatuksen takia.

Iloisempia uutisia on, että kuvan söpöliini tulee mulle Virpiltä.Viimeinkin se syrkki! Dominique Dalton on tyttö nimeltään. Varmaa lempinimeä en ole vielä päättänyt. Miten maltan odottaa Limingan näyttelyyn?
Voi olla, että tulee myös toinen syrkki, mutta se selviää myöhemmin kun kasvavat. Tuomarointiin hyötyä kun voi välillä katsoa muidenkin tuomareiden mielipiteitä kun on oma/omia jota käyttää.  Vaikkakin vaarana onkin, että voi olla hetkellisesti 4 syrkkiä yhtä aikaa. Viimeksi mulle on tullu syrki ulkopuolelta yli 1,5v sitten.

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Jyväskylän hamsterinäyttely

Oli kyllä vaihtelevan tasoinen näyttely mun hamsulta, siellä oli ihan mahtavia juttuja, ja sitten hyvin hämmentäviä juttuja. 

Chuck Norris "Norris"
Yleiskunto: Hieman hentoinen. Tarvitsee lisää massaa.
Turkki: hieman epätasainen ja halkeilee
K,S,H: sievät silmät
Kynnet: hyvät
Käsiteltävyys, luonne: eriomainen käsiteltävyys
Yleisvaikutelma: Ihana pienimies
Palkinnot/arvosana: H, KUMA-käsiteltävyys
Ulkomuoto arvosana: T
Oma kommentti: Kummatki arvosanat arvasin :D Kerkesin Norriksen kumminkin ilmoittaa ennenkö näin, että ei se kasvettuaan kummemmaksi mene. Laiha se on ja turkki on ollut syntyestä asti huono.

Goldilock`s Mulla Svengaa Taas "Senni"
Yleiskunto: Hieman hentoinen, mutta sopusuhtainen
Turkki:eriomainen
K,S,H: ievät silmät. Hampaat kunnossa.
Kynnet: Hyvät
Käsiteltävyys, luonne: Puri tuomaria useamman kerran. Oli ilmeisesti huonompipäivä. 
Yleisvaikutelma: Ihana utelias neiti.
Palkinnot/arvosana: T, EP-Kansikuvatyttö
Ulkomuoto arvosana:EH, S2+ SERT
Oma kommentti: Ton T:n kö näin niin syjän hyppäs kurkkuun et mikä kasvain sillä muka on? Mut sitte katsoin arvostelun. Puri?? Senni puri?? Mitä ihmettä :D No kaippa sille nälkä tuli ja tuomarin lihaa tarjolla. Ulkomuoto oli ihan uskomatonta ja hienoa, Sieltä tuli se serti!! Ja vieläpä toisiksi paras. Jeee!! Hieno Senni <3

FIN TVLH LJV15 Goldilock`s Savoir Faire*
Yleiskunto: Hyvä yleiskunto
Turkki: eriomaisessa kunnossa
K,S,H: hampaat kunnossa
Kynnet: yksi kynsi leikattu valitettavasti verikynteen. Muutenkin hieman epätasaisesti leikattu. 
Käsiteltävyys, luonne: Ihanan rauhallinen tyttö
Yleisvaikutelma: sievä kinkkineiti
Palkinnot/arvosana: EH
Ulkomuoto arvosana: H
Oma kommentti: No nyt kyllä harmitti nuo kynnet. Torstaina kun leikkasin niin en kyllä huomannut, että verikynteen olisi mennyt, että onko katkennut sitten jälkikäteen? Joo koitimpa ite leikata ilman toista peukkua, ehkä pitää tyytyä vain pitään kiinni kunnes saa sormen takaisin käyttöön. Harmittaa kun Fanni on paras kuntosin hamsuista. 

Lilith "Lili"
Yleiskunto: ikäisekseen hyvä, ehkä aavistuksen hento.
Turkki: eriomainen
K,S,H: kunnossa
Kynnet: sopivan mittaisia
Käsiteltävyys, luonne: oikein energinen ruova
Yleisvaikutelma: ihana laikukas tytteli
Palkinnot/arvosana: ERI, PLH5
Oma kommentti: Ihan mahtavaa viimein Lilin toinen sijoitus <3 

FIN VLH Maerttá Metsäntyttö "Nelli"
Yleiskunto: Hyvä massa ikäisekseen
Turkki: ikäisekseen hyvä turkki
K,S,H: nätit silmät
Kynnet: hyvin leikatut
Käsiteltävyys, luonne: todlla miellyttävä käsitellä
Yleisvaikutelma: ihana mummeli
Palkinnot/arvosaa: ERI, PLH4
Oma kommentti: Ja Nelli mummelin meinasin eläkkeelle jättää, mutta pakko koittaa saada se viimeinen sijoitus :) Hienossa yleiskunnossa se kyllä on! On niin kiinteä, eikä yhtään rupsahtanut.

FIN TVLH JV15 LJV14 Snowqueen "Rin"
Yleiskunto: ikäisekseen hyvä massa
Turkki: hyvä
K,S,H:sievät silmät
Kynnet: hieman leikkaamisen varaa
Käsiteltävyys, luonne: todella mukava rouva
Yleisvaikutelma: upea veteraani
Palkinnot/arvosana: ERI, PLH3, PV
Oma kommentti: Viinikin paranee vanhetessaan ;) Upeassa kunnossa se kyllä on. 

Leikkimieliseen parikilpailun osallistuttiin Marin kanssa, Marin Mei ja mun Rin. Ja sieltä napsahti ykkössija! :D

Meille tuli myös lainaan aivan ihana valkoinen uros Veeralta. Se kyllä on varmaan kaunein hamsu mitä oon ikinä nähnyt. Sydän suli ihan totaalisesti! Eilen pariskunta sia jo vähän tutustua toisiinsa ja hienosti meni ei tappeluja hengailivat vain. 

Fanni myös sai valioruusukkeensa, joten palkinto kuvaa.

Tito muutti nyt isompaan asumukseen. Eli medium dunaan. On sen verran rauhottunut, että ansaitsi isomman kämpän jo :) Oli kyllä toinen niin pieni kun sinne laittoi. 

Tänään on myös Lennin 2v synttärit!!

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kysymyksiin vastaukset

Tuossa jonkun aikaa sitten oli kysymyspostaus, ja nyt olisi vastaukset sitten. Kiitos kysymysten laittajille! :)

1. Valmistut pian lemmikkituomariksi. millä fiiliksillä lähdet tuomaroimaan ekaa kertaa?
Todellakin jännitää! Kun siinä on kaikki sihteeri ja assari nyt. Sekä huhuja, että tuomarioppilaskin olisi heti.

2. Jos saisit valita vain yhden lempparin hamsulasta, kuka se olisi :D?
Miks yks vaan? :D Kyl se varmaan on Rin, koska se on niin läheisyyden haluisin irti ollessaan ja tulee nappaamaan herkkuja kädestä. Ja onhan sillä hieno näyttelyurakin ollut ja on vielä vähän kesken :)

3. Lempivärisi eri lajeilla?
Kiinari: ms valkoinen, laikukas
Talvikko: En oikein osaa sanoa mut ehkä safiiri, hieno safiiri kunnolla sinertävä.
Robo: Isabellahusky, ms valkoinen, ps valkoinenkin näytti kivalle!
Cämpsy: Musta, keltainen, sininen (vn täplänä <3)
Syrkki: satiini ruoste. Sininen (laikukas), kyykynharmaa(vkkk, vn, kk), suklaa (vkkk, vn, laikkukas)

4. Kuinka monta hamsua sulla on tällä hetkellä?
Tällä hetkellä on tasan 11

5. Kuinka isoissa asumuksissa sun hamsut asuu?
Kääppärit asuvat pääsääntöisesti n. 70 x40 asumuksissa ja syrkit n. 100 x50. Paria poikkeusta lukuun ottamatta muutama kääppäsi on n. 55 x 40 asumuksessa.

6. Kuinka usein siivoat sun hamsujen asumukset?
Kerran viikossa

7. Mikä on maximi eläinmäärä jota suostuisit asunnossasi pitämään?
Asuntoon kyllä mahtuu, että ei haittaa vaikka olisi kuinka paljon, mutta rajana pidän, että kaikkia on aikaa ja rahaa hoitaa hyvin. N. 10 hamsteria olen kokenut hyväksi määräksi. Koirat kumminkin vievät myös aikaa. Pidän kovasti eläimistä ja monelaisista haaveilen varsinkin kissasta ja rotista tällä hetkellä. Katsoo sitten ennemmän, kun on hyvä työtilanne, että uskaltaa ottaa.

8. Mitä ruokaa syötät hamsuillesi?
Hamsut syö tällä hetkellä pääsääntöisesti Bunnyn ruokia. Lisäksi on oxbowta. Ja syrkeille on vielä rapunzelia. Sekä tietenkin pähkinöitä sun muuta siemeniä.

9. Ostatko hamsuillesi usein tavaroita tai herkkuja?
Herkkuja tosi usein. Pyrin ostamaan pähkinöitä paljon kerralla kun meiltä on pitkästi niitä ostamaan (100km ees taas) mut tuoreruoka herkkuja sitte useemmin. Tavaroita en enään nykyään ostele oikeastaan ikinä kun niistä on keräntynyt hyät kokoelmat, ja kaikki ei mahdu edes käyttöön kerralla. Dunia on tullu viime aikoina osteltua kun edullisesti löytänyt.

10. Kuinka usein leivot hamsuillesi jotain?
Harvaan jää ite leipominen. Muutaman kerran vuodessa ehkä. Mössöjä kyllä teen
.
11. Mitä kuiviketta käytät hamsuillasi, paljon se maksaa ja mistä sitä saa?
Hirnu merkkistä purua, se maksaa n. 9,90€ paali ja olen ostanut K-maataloudesta.

12. Onko hamsuharrastuksesi aikana tapahtunut jotain mieleenpainuvaa joka jatkuvasti muistuu mieleen? Jos on, niin mitä? 
Erittäin paljon huonoa, joka tulee välillä mieleen. Varsinki nämä sokeritapaukset painaa mieltä usein. Mutta hyvääkin moni kiva näyttelyreissu, ja hamsujen juoksutukset kun ne kiipeilee jalkaa pitkin syliin. Vasta julkaisemani kaikki Sintistä juttu kertookin muutaman tömmöisen mieleenpainuvan jutun.

13. Onko hamsu ikinä purrut sinua? :) 
Todellakin on :D Pahimmat iskut olen saannu kun eräässä näyttelyssä lupasin leikata jonkun talvikon kynnet. Lopulta kun kävin tiheään laastareit kysyyn niin infosta kysyttiin, että otakko koko paketin.

perjantai 2. lokakuuta 2015

Tito esittäytyy

Tässä olisi Ylivieksan näyttelystä tullut erittäin komea miehen alku Goldilock`s Taquito eli tutummin Tito. Josta olisi tarkoitus tulla näyttelykaverini. Ensin oli tarkoitus, että sitä käytän muutaman polven päähän Fannin linjaan, mutta kävi miten kävi, että katsotaan tuleeko sille jalostussuunnitelmia myöhemmin :) Pikkuinen on vielä kovin vilkas, mutta kehittyy pikkuhiljaa. Norriksen kanssa tätä ensin kokeilin yhteen kun Titon kasvattajalla moni uros pari onnistunut, mutta Norris ei kaveria suvainnut. Kuvat kertovat lopun.