torstai 18. kesäkuuta 2015

Uusi tulokas

Viimeinkin päivitystä uudesta pienestä, joka mukana kirjottamassa juttua. Pikkunen tuli yöllä, ja hienon palvelun sain pihalle asti toimitettuna Helsingistä asti. Paljon en pikkuista heti kerennyt moikata mutta oli niin vikkelä etten kädellä pysynyt. Vähä hirvitti, että mitähän tästä tulee. No hyvähän siitä tuli. Nyt on pikkunen jo rauhttunut hyvin paljon, antaa hyvin käsitellä ja pysyy kädessä. Toki vielä jännittää kovasti ja vähä saa olla varoillaan jos kumminkin sinkoaa, mutta upeasti edistytty. Etutassujen kynsien leikkuukin onnistui ongelmitta. Pitemmittä puheitta laitetaan kuvaa uudesta tytöstä, jonka lempinimi on nyt Senni. Hän on siis ms valkoista kantava laikkukas kiinari naaras.



Myös tässä yks päivä kaveri laittoi viestiä, että olisi myynnissä netissä halvalla uusi medium duna. Ja niitä juuri tarvitsin kiinareille. Otin yhteyttä onko vielä vapaana ja menin hakemaan. Oli kyllä melkoinen maanantai kappale! Ensinnäki sekä pohja, että kansi oli saanut osumaa kuljetuksessa. Myöskin siitä puuttui pääly ja sivuklipsit. No otin kumminkin tämän dunan kun tuliterä. Kyllä siinä talvikko pysyy helposti, joten Nelli sai nyt tänään aivan upouuden kämpän. Nellin vanha menee sitten kiinareille kun tulee tarve.


perjantai 12. kesäkuuta 2015

Yksin kotona!

Omistaja on yksin kotona ekaa kertaa n. pariin vuoteen. Joten tylsyyshän sitä iskee heti. Ajan kuluksi piti siis keksiä kaikkea pientä toimia hamsujen kanssa kun sataa vettä.

Epäilyttävän näköstä touhua :D
Ensimmäiseksi operaatioksi otin juoksareiden pesun, joka on aina paikallaan kun ovat niin kustuja. Meillä kun suurin osa hamsuista pissaa vain juoksariin. Samalla sain ajatuksen, että aloitampa loishäädön kun tässä aikaa. Kuurihan kestää 5päivää, mutta nyt hyvä aloittaa kun on tylsää. Käytän Nemavettiä. Mitään näkyvää tarvetta ei siis ole häädölle, mutta empä ole sitä aikoihin tehnyt, joten nyt hyvä väli. Samalla tempasin ja leikkasin kynsien kärjet. Hieman oli kerenny viime leikkuusta parilla kinkillä kasvaa, mutta ei kummoisesti. Myös Arielin kynnet oli hieman kasvaneet. Meillä en muutenkaan päästä koskaan hamsujen kynsiä liian pitkäksi. Mielestäni hyvän hamsterin omistajan kuuluu huolehtia hamsterin terveydestä ja hoidosta kunnolla myös silloin kuin ei ole näyttelyä.

Ulkoa

Sitten päästään ihanaan kasvihuone projektiini. Viime vuonnahan uhkasin, että tänä vuonna saan sen kasvihuoneen, ja nyt semmoinen on. Kalliiksi ei tullut. Pelkän muovin tarvitsi ostaa. Iskältä sai jämälautoja, josta kehikkö tehtiin, mies rakensi ja iskä oli auttamassa muovien laitossa. Huone on koolta 2m x 4m, eli kokoakin piisaa. Multana päädyttiin kasvusäkkeihin, koska se tulee edullisemmaksi kuin tehdä laatikot, ja niihin ostaa niin paljon multaa, että tulisi täyteen. Ainoastaan laatikossa, jossa yrtit on multa/turve seosta, jota ostettiin erikseen.

Taimet kävin ostamassa jo viikkoa ennen kasvihuoneen valmistumista. Asuivat sillä aikaa sisällä.  Hamsuille on nyt kasvamassa 2 keltaista kesäkurpitsaa, 2 paprikaa; keltainen ja punainen, pensastomaatti, persilia, basilika, korianteri ja minttu. Vielä huoneeseen mahtuu, joten saa nähä mitä vielä hommaa. Huonopuoli vaan oli, että kun istutin ne niin seuraava yö oli kylmä, ja osa yrteistä ainakin näyttää sen, toivotaan, että piristyvät. Olisi ihanaa saada omasta kasvihuoneesta mössöt ainakin suurinpiirtein koko talveksi, ei tarvisi ostaa ulkolaisia vihanneksia hamsuille, ja jotakin viimevuonnakin ostin kaupasta sekaan kun sai suomalaista, jota en itse kasvattanut.

Sisäpuolta

Huomenna myös saan uuden kiinarin jota odotan kovasti! Kuulin, että on luonteeltaan aika villi, joten tietenkin sekin jännittään saanko sen kesutettua!

Lopuun pari eilen otettua kuvaa hamsuista.

Lili

Fanni

Nelli

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Poissa on rakkaat

R.I.P

Geishan Blue Star"Terror"

FIN TVLH LVV14 Tathamet "Prinssi"

Sekä pienet cämpsy pojat! 

Hyvää matkaa sinne jonnekki jossa tuskaa ei enään ole! :'( Syyt löytyykin aikasemmista postauksista. Äärimmäisen vaikea päätös kyllä ollut! Varsinkin Prinssin kohta. 




perjantai 5. kesäkuuta 2015

Valoa tunnelin päässä!

Kyllä sieltä löytyi se valon pilkahduskin sitten lopulta! Ja siltä näyttää, että kyllä se kiinari kasvatus jatkuu näillä näkymin! Kohti uusia pettymyksiä vain! Mutta kaikki menee nyt loppu peleissä ilmeisesti hyvin.

Ensinnäkin Fannille tulee aivan ihana laikku uros lainaan viimeistään ens kuussa. Wonderland's Down-To-Earth Dewberry eli Odin. Herralla on yksi lemmikkisijotus ja EH + paras laikukas viimesimmästä ulkomuodosta jossa käynnyt. En voi olla tarpeeksi kiitollinen omistajille, jotka raaskivat lainata tätä ukkoa. Pitää toivoa, että pariskunnalla synkkaa hyvin ja vauvoja tulee :) Käykää kurkkaamassa Odinin ja muiden hamsujen blogia!

Odin! Kuva Iines Neittamo


Toisena ilon aiheena tuli viestiä, että haluaisikko laikku naaraan, joka kantaisi ms valkoista, ja mahdollisuus olisi yrittää valkoista poikasta! No tottakai haluan, vaikka tämä valkoinen uros todennäköisesti voi kadota matkalla salaperäisesti. Heh heh...Tälle tytölle pitäisi vain kyyti vielä saada, joka vaikuttaisi myös onnistuvan. 

Tytti väliaikaisnimellä kulkeva kiinari.Piaan voi nimi jääjä :D Kuva Veera Kurjansuu

Loppupeleissä kävi noiden cämpsyjen kanssa niin, että tytöt olivat negatiivisia, ja pojat positiivisia. Emo Keinu lähti tänään omistajalleen kera kahden tytön, jolle ei toivottavasti sokeria tule. 
Pojat ovat erittäin pahasti jo taudin armoilla juovat älyttömiä määriä. Joten ne lopetetaan tässä ihan lähipäivänä. 
Itselle siis jäi nuo kaksi opal tyttöstä odottamaan miten heille käy. He olivat ne mitä vähiten ajattelin itselle kun opal väri ei oikein innosta yhtään, mutta onneks tytöillä on aivan ihana luonne, joka korvaa kyllä värin. Kunhan pysyvät terveenä. 

Muita ikäviä asioita on Prinssin maha, joka edelleen vain turpoaa ja turpoaa. Joten sekin lähtee samalla kuin cämpsyt. Myös cämpsyjen isän kasvain on tullut kipeämmäksi, joten hänkin lähtee toisille pähkinämaille. Tulee siis kova paikka menettää yhtäaikaa 6 hamsua. Ja kyllä on tuntunut vaikealta. Kokoajan jahkaa mielellään, että ehkä se nyt vielä menis vähän aikaa. Lähinnä tietenkin Prinssin kanssa näin ajattelee, kun ei tiedä mikä sillä on. Onhan sillä lisäksi se diabetes, että joskus se voi olla kumminkin edessä tämä päätös. Enkä halua, että se tuon mahan kanssa kärsii josse on kipeä. Poikasista taas selvästi näkee, että ne voi huonosti. Tämä päättäminen on vain niin vaikeaa ja tuntuu pahalle, ja syyllistää itseään, että tapatit ne. Onneksi hamsteri ei tiedä seuraavasta päivästä, itse vain jää kärsimään. 

Huono kännykkä kuva tytöistä