sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Nelli 1v!

Nelli pikku lelli-vauveli täyttää tänään 1v! Vähä kuvailen tylleröä tänään tietenkin juhlapäivän kunniaksi. Myöhemmin saa sitten lempiherkkua mantelia kun mies sille varmasti tuo lahjaksi uuden pussin. Myös muu ruoka on alkanut maittaa toki erityisen valikoivasti, mutta syö sentään jotain. Manteli, hampun-,seesamin-, pellavan-, ja auringonkukan siemenet kelpaa. Ja jauhomadot. Myös hirssintähkää kelpasi maistaa. Tosin taisin sitä juhlia liian aikasin sillä nyt se ei enään kelpaa. On tämä neiti kyllä semmonen persoona isolla P:llä. Niinkö suurin osa kuvistakin oli kun joku tunki naamansa kameraan. Ei mikään haittaa. Kaikkeen mennään rohkeasti mukaan. Myös tuo ruokailu on sille ollu kyllä aina suuri numero. Suurimman osan nuoruudestaanhan se oli todella laiha kun ei mitään syönnyt.

Nelli myös voi erityisen hyvin nyt. Antibioottikuuri on auttanut, ja tänään on viimeinen lääkitsemispäivä 10päivän kuurista. Varmasti helpottaako ei tarvi pahaa mössöä suuhun laittaa enään. Vaikkakin saannu aina lohdutuspalkinnoksi herkkuja.

Jos Nelli on hyvässä kunnossa lauantaina niin lähtee jälki-ilmona näyttelyynki. Pientä hiilostusta hieman miehen osalta laittaa se sinne.


perjantai 24. huhtikuuta 2015

Vauvoja ja lempihamsteri?

Meille syntyi eilen kolmenmaissa päivällä kauan odotettu ensimmäinen cämpsypoikue! Olin varma, että poikasia ei tulisi, ja Terrorissa olisi jotain vikaa kun poikasia ei tule. Ilmeisesti kyse olikin vain talvesta. Kuka sitä nyt talvella tahtoo lisääntyä! Ensimmäiset epäilyt tästä tilanteesta muutamia päiviä ennen synnytystä kun Keinu purasi mua. Se ei ole sitä aikaisemmin tehnyt. Plus edellisenä päivänä käsittelin sitä ja se oli heti selvästi pyöreän vaikkakaan ei kovin iso maha ollutkaan. Joten osasin jo vähän odottaa, muta silti tuntui uskomattomalta kun synnytys äänet alkoi kuulua kun koneella istuin. Ja sitten piipitystä <3 Poikasia on vieläpä hyvä määrä nimittäin 6! Vauvoja ei kannata kysellä myyntiin, sillä alustavasti jäävät itelle, ja yksi Marikalle, joka omistaa Keinun. Ilmoittelen jos tulee myyntiin. Ja vielähän ei tiedä miten käy kun ovat niin pieniä.

Poikueen vanhemmat pääsiäisenä

Sekä semmoinen päivitys tuli mieleen kun lempi ja vähiten lempi hamsteri? Pakko se on myöntään, että kaikista ei tykkää samaa vertaa, vaikka tietenkin tykkää jokaisesta.

Rin

Se oma lemppari on varmaankin tällä hetkellä Rin (FIN TVLH LJV14 Snowqueen).Rin on todella rohkea, ja sen irti pito on hauskaa kun se tulee luokse ja näykkii sukkaa. Sekä se on niin luotettava, ettei vois ajatella sen purevan. Myös näyttelyissä se on pärjännyt hyvin. Muutenki se on suloinen ja kiinari. Oikein loistava lemmikki. Rin on myös tehnyt ensimmäisen kinkki poikueeni ihanan Ritari miehen kanssa. Hyvänä kakkosena on varmaankin Fanni tällä hetkellä. Moni niin ihania kun on niin vaikea sanoa.



Freya
Löytyy se lemppari, niin löytyy se jonka kanssa ei oikein kemiat kohtaa. Ja pahin sellainen on Freya (Lady Galadriel). Freya on hirveän rauhaton. Varmaan josse asuisi dunassa niin se söisi sitä. Se touhuaa aivan hirveästi ja tekee kummallisuuksia terrassaan. Ainoa hamsu jolle pitäny laittaa virikeleluja (wc-paperi rullaan sisään herkkuja) että olisi rauhassa edes senkunnin. Myös tämän naksuttaa hampaita ja säpsähtelee terrassaan kun menet ottamaan. Ja kädellä hyvin vikkelä. Vaikkakin hän on maailman kilteimmistä vanhemmista, ja paljon käsitelty. Toki kilppareilla menee kauan rauhoittua. Jopa välillä käynnyt mielessä, että pitäisikö myydä, mutta ei enään taida raaskia kun on niin kiintynyt. On pärjännyt hienosti näyttelyissä kumminki, ja monesti luonnetta kehuttu sielä, että osaa kyllä käyttäytyäkkin suurinpiirtein. Kotona lähinnä tommonen tuhmeliini, mutta silti tietenkin rakas <3

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Liminka 18.4 + kolme pois

Huh huh vois sanoa. Syrkkejä oli huimat 45 kappaletta, että ainakin sai kattavan harjoitusarvostelun. Päivä meni kyllä harkkaria tehdessä todella nopeasti, ja mukavasti höpisten. Oletin, että omat ei varmasti pärjää yhtää, mutta aivan päin vastoin niin hienosti ja monta ERIä! Saa olla tyytyväinen reissuun. Mauri pikku mieheni lähti lainaan Pikkumökin hamsulaan! Tuleekohan palleroa kuin ikävä!

FIN VLH Mauri Mustikka* (Mauri)
Yleiskunto: Mukavan lihaksikas
Turkki: erinomainen ja puhdas
Korvat,silmät, hampaat: alahampaat epätasaisesti kulunut.
Käsiteltävyys: Erinomainen käsitellä
Yleisvaikutelma: Ihana uninen lumipallo
Arvosana/palkinnot: ERI-, KUMA-kokonaisuus
Oma kommentti: Maurin turkki oli tänään todella upea, ehkä omana makuun hieman kevyt, mtta lihaksia kyllä löytyy. Tyytyväinen olen! Maurista ei nyt palkinto kuvaa kun ei tullut kotiin :(

FIN VLH Revontuli "Ronja"
Yleiskunto: Hyvä lihaksisto. Varottava lihoamista.
Turkki: Erinomainen
Korvat,silmät, hampaat: Alahampaat epätasaisesti kuluneet.
Käsiteltävyys: Erittiän miellyttävä käsitellä.
Yleisvaikutelma: Kaunis kurkkuhamstraaja
Arvosana/palkinnot: ERI-
Oma kommentti: Hmm....En ole muuta mieltä. Iloinen Eristä tietenkin!

Lady Galadriel "Freya" 

Yleiskunto: Sporttinen, lihaksikas pakkaus
Turkki: erinomainen
Korvat,silmät, hampaat: kynnet ja hampaat kunnossa
Käsiteltävyys: erittäin miellyttävä käsitellä. Selällään hieman malttamaton.
Yleisvaikutelma: Ihana kilpparineiti
Arvosana/palkinnot: ERI-, KUMA-ei ihan sijottunut
Oma kommentti: Frya ehdottomasti on parhaimpi kuntoisia syrkkejä mitä mulla on koskana ollu, ja turkki on hieno. Mutta toi luonne....en kommentoi ennempää :D Mahtaavaa kun sai ERI, mutta harmi kun ei sijottunut.

Geishas Blue Star "Terror"
Yleiskunto: Sopiva massa.VO kiinteämpi.
Turkki: Tuuhea. Mahanalus kellertää.
Korvat,silmät, hampaat: Ihanat pystyt korvat. Hyvin leikatut kynnet.
Käsiteltävyys: Vauhdikas, mutta antaa kiltisti käsitellä.
Yleisvaikutelma: Hauska tilkkutäkki :)
Arvosana/palkinnot: EH
Oma kommentti: No joo. En todellakaan odottanut edes mitään, että ihan tyytyväinen EH:hon. Terror jää osa aika eläkkeelle. Ei joka näyttelyyn lähde enään näillä näkymin.

Goldilock`s Savoir Faire* "Fanni" 

Yleiskunto: Hyvässä kunnossa
Turkki:hyvin palautuva ja tasainen.
Korvat,silmät, hampaat: Kauniit isot silmät. Hampaat  ja kynnet kunnossa.
Käsiteltävyys: Reno ja luottavainen käsitellä.
Yleisvaikutelma: Suloinen neitokainen <3
Arvosana/palkinnot: ERI, PLH3
Oma kommentti: Jeee mun pikkunen sijottu! Ihanaa. Ihan mahtavaa. Tämä oli yllätys ja erittäin positiivinen sellainen!



FIN TVLH LVV14 Tathamet "Prinssi"
Yleiskunto: takapainoinen. Saisi olla edestä lihaksikkaampi.
Turkki: tiheä, hyvin palautuva. Puhtaan valkoinen vatsa.
Korvat,silmät, hampaat: Ihanat isot silmät.
Käsiteltävyys: Leppoisa ja rauhallinen
Yleisvaikutelma: Suloinen posettaja :)
Arvosana/palkinnot: EH
Oma kommentti: Taitaa olla prinssi miehen aika menestyksessä mennyt. Eläkeelle jääntiä mietin vielä. Vaikka eihän siinä muuta vikaa kuin toi muhkea takamus :'D

FIN TVLH LJV14 Snowqueen "Rin" 

Yleiskunto: Hyvä massa ja lihakset
Turkki: tiheä ja hyvin palautuva.
Korvat,silmät, hampaat: Hauskat heiluvat korvat.
Käsiteltävyys: Hieman jännittää, mutta antaa kiltisti tutkia
Yleisvaikutelma: Hieman uninen tyttö
Arvosana/palkinnot: ERI, PLH2
Oma kommentti: Ihana mummu rakas pärjäs niin hienosti! Olen tyytyväinen ja massaa se onkin saannut nyt huimat 3g! Johon olen tyytyväinen.

EP:t lisään myöhemmin ja niistä ei ole kuvaa erikseen, kun en ole varma mikä meni kellekkin!

Tuli myös paljon kivoja tavarapalintoja ja Ep:t oli tavarat muodossa :) 


R.I.P
Myös kolme hamsua lähti pähkinä taivaaseen: Molemmat pienet cämpsyt. Toisellekkin puhkesi sokeri eilen. Onneksi en kerennyt varata sille uusia kavereita.Sekä Horror. Horrorille tuli vielä jokin hajurauhastulehus tai kasvaimen alku, mutta huonon luonteen takia myös lähti nyt paremmille pähkinämaille. Eipä se olisi antanut itseään hoitaa. Pikkusista pari ensimmäistä ja viimeistä kuvaa :(



torstai 16. huhtikuuta 2015

Ikäviä asioita hamsulassa

Nyt on hamsu puolellakin ollut paljon ikäviä asioita. Aloitetaampa ensin siitä, että ostin 2 uutta cämpsyä, ja sain niille järkättyä kyydit. Suuri unelmani musta vn täplä cämpsy, josta olen täälläkin vaahdonnut olisi viimein minun. Olenkin yrittänyt sellaista saada varmaan 2012 vuodesta asti. Nyt minulla olisi semmoinen! Kyyti toi pikkuset minulle ja avasin innokkaana boksin. Vauvat olivat super kilttejä, ja paljon käsiteltyjä. Olin iloinen, mutta sitten katsoi wc-paperirullaa joka boksissa oli. Ihan pissanen. Siinä vaiheessa jo tuli kaikki kirosanat. No kun kotia pääsin niin vauvat boksiin ja pissa kun tuli niin karmea totuus paljastui testi veti ihan tummanruskeeksi, eli isoin arvo mitä voi saada. Otin yhteyttä kasvattajaan tietenkin, vanhemmat oli testattu negatiiviseksi. Eli voiko näin huono tuuri olla? Taas? Testasin seuraavana päivänä uudelleen molemmat erikseen. Toinen musta umborous oli negatiivinen, mutta musta vn täplä niin positiivinen kuin olla ja voi. Ja eilen vielä testasin kerran, kyllä se on pakko uskoa. Pääsee viikonloppuna pieni paremmille pähkinämaille ei tarvi kärsiä :( Toisen kanssa en vielä tiedä mitä teen. Jäänkö odotaan, että sille puhkeaa ja lopetutan sitte, vai lopettaako senki jo samalla. Kaikilla muilla sisaruksilla oli positiivinen tulos.

Myös pahapäiselle Horrorille, joka kyllä nyt on rauhottunut hieman koitin hiljaisin menoin löytää kotia, joka hyväksyisi, ettei siitä ole oikein kuin katselulemmikiksi. Ilmeisesti hänkin lähtee pois samalla kun pikkuinen.

Lisää huonoa tuli eteen kun laitoin hamsujen kynsiä näyttelykuntoo. Oli Nellin vuoro. Punnitsin sen ja iloitsin painon nousua, ja nostin sen pöydälle hetkeksi kun otin kynsisakset. Kun nostin hamsun pöydällä oli täplä verta. Kauhukseni huomasin, että sitä tuli neidin pimpsasta. Eli kohtutulehdus, miedän lelli vauvalla! Myös mahaa aristi. Nyt olen koittanut saada eläinlääkäreitä kiinni, kokeilen sille ensin antibioottia, jos se vain paranisi.



Tämä nyt ei ole uusi asia, mutta Lennin yleiskunto on huonontunut reilusti viime aikoina. Ei ole pappasta paljon muuta kuin luut jäljellä :/ saa nähä kauan hänki jaksaa.

Myös Helsingin näyttely jää meiltä väliin taloudellisista syistä. Harmittaa, kun ulkomailta tuomarit!

Että kyllä näitä vastoinkäymisiäkin piisaa hamsupuolellakin!

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Liminkaan valmistautumista

Fanni käy tutkiin mitä tänään syötäisiin
Kuten kaikki minut hyvin tuntevat tietää kaikkihan pitää hyvissä ajoin olla valmiina ja niin on nytkin. Laitoin boksi tuossa hamsujen siivouksen jälkeen kuntoon. hamsut sai herkkutankoja ja Goldilock`s hamsulan lahjoittamia itsetehtyjä herkkupalloja, jota voitettu joskus.







Myöskin lahjoituspalkintoja tuli tehtyä Liminkaan! Tein keksejä, josta tuli kertakaikkisen hyviä! Parhaiten onnistuneet ikinä. Vika näköjään edellisissä on ollu liian vähä kananmuna, mutta nytpä osaa tehdä kunnollisia. Myös muutaman ruokapurkin tein. Jokaiseen piti liimata tarroja kun niitä on jännyt lapsuus ajalta melkoinen kokoelma, kun niitä keräili :)

Jos saat tämmöisen palkinnot ja mietit mitä siinä on niin tässä selvitys.

Keksit:
Kananmunaa
Pellavansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Pinjansiemeniä
Hampunsiemeniä
Auringonkukansiemeniä
Johanneksenleipäpuun paloja
Maapähkinä
Lavender`s Hamster mix
Rapunzel hamster mix
Bunny hamsterin ruoka
Muscki menu hamsterin ruoka
Freddy hamsterin ruoka
Valmiit palkinnot!
Kissan raksu


Purkeissa seuraavaa sekoitusta:
Lavender`s Hamsteri mix
Rapunzel hamstermix
Freddy hamsterinruoka
Kissanraksu

Saadaanko meki herkkuja? Keinu tuumaa.

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Juomapullon kiinnitys

Tämmöinen "toive" postaus tuli, edelliseen hyötypostaukseen liittyen. Tässä vähän ideoita ja vinkkejä miten tuon tärkeän asian, juomapullon, kiinnittää dunaan tai terraarioon. Muitakin konsteja on, mutta itse olen kokenut nämä parhaaksi. Ja itse henkilökohtaisesti en tykkää, että pullo roikkuu minkään varassa asumuksessa, koska siitä hamsterin on vaikea juoda, koska pullo ei ole vakaa.

Ehdottomasti parhain tapa on punoa pehmeästä rautalangasta, esim. askartelu rautalangasta, jota ennen sai tiimarista, sopiva koukku, johon on helppo pullo pudottaa, ja vedenvaihto on helppoa.


Koukkuun taas voi kiinnittää pullon, jossa on valmis muovinen reikä, josta tarkoitus laittaa pullo roikkumaan. Tai voit tehdä pulloon, jossa ei ole tuota muovista juttua valmiina, helposti esim. ilmastointiteipistä, muut teipit koettu aika heikoksi tässä tarkoutuksessa.


Sitten löytyy ns. laiskan miehen tapa, josta en kyllä tykkää yhtään yhdessä dunassa on ja se irtoilee välillä, ja on vaikeampi asetella, sillä se juuri ja juuri riittää tämän kokoiselle pullolle. Nimittäin laittaa pullon mukana tuleva rautalanka suoraan dunan reikiin ja siitä teipattu pullo. Tämä on Medium dunassa. Maxiin se ei taida riittää.


Sitten terraarioon paras tapa on ostaa akvaariomagneetti, johon kiinnittää pullo. Taas helpoin ja nopein tapa on teippi. Minulla ei koskaan ole syrkit purru näitä, joten hyvin käynnyt tällä tyylillä ja kestänyt kauan. Tässä on huomioitava miten pullon teippää magneettiin, että veden vaihto onnistuu hyvin, että korkki on oikeassa suunnassa ja pullo ei ole liian ylhäällä magneetissa. Toisaalta jos menee väärin teipit helppo ottaa pois ja laittaa uudelleen. Helppo ja kätevä tapa. Käy myös samloihin.


sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Mantelilla voittoon! Pina Lempäälä

Erittäin tuskaisan yön jälkeen lähdimme aamuyöstä neljän jälkeen ajamaan kohti Lempäälää. Päätettiin tehdä päivän reissuna, että säästää rahaa, vaikka todella rankkaa se onkin. Lempäälä on siinä rajoilla, että just ja just pystyy päivänreissuna täältä tekemään. Täällä tein myös ensimmäisen harjotteluarvostelun. Eli istutaan tuomarin vieressä ja kuunnellaan. Sekä saa myös kysellä, ja kokeilla itse, ja tehdään muistiin panoja erimielisyyksistä. Sitten itse arvosteluihin!

Geishas Blue Star (Terror)

Yleiskunto: Sopiva massa, hiukan löysä
Turkki: Mukavan tiheä ja hyväluntoinen. Voisi palautua paremmin. Hyvä kuntoinen iho.
Korvat, silmät, hampaat: ok
Kynnet: melko hyvin leikatut
Käsiteltävyys/Luonne: näykkäisi, muutoin rauhallinen ja helppo käsitellä.
Yleisvaikutelma: Hieno herra, jota ei huvittaisi olla näyttelyssä :)
Arvosana/palkinnot: EH, EP "pieni mutta pippurinen"
Oma kommentti: No aikalailla juuri näin ajattelinki. Ainoo, että onko jonku aina pakko mut nolata ko Veera tuomarina? :'D Paha hamsu. Aika hyvin sanottu, sillä tätä herraa ei kiinnosta mikään. Mietin lähteekö vielä näyttelyyn.


FIN TVLH LVV14 Tathamet (Prinssi)

Yleiskunto: Massaa sopivasti. Yleiskunto hyvä.
Turkki: Mukavan tiheä voisi palautua hieman paremmin. Iho hyväkuntoinen.
Korvat, silmät, hampaat:  Kunnossa
Kynnet: Kunnossa
Käsiteltävyys/Luonne: Juuri sellainen kun kiinararin pitääkin olla.
Yleisvaikutelma: Ihanan ystävällinen herrasmies :)
Arvosana/palkinnot: ERI, PLH3
Oma kommentti: Sellainen ukkeli se on ;) ei kommentoitavaa.


Goldilock`s Savoir Faire* (Fanni)

Yleiskunto: Hiukan hintelä, mutta hyvä yleiskunto
Turkki: Hyvä kuntoinen, tiheä ja palautuva. Iho hyväkuntoinen
Korvat, silmät, hampaat: kunnossa
Kynnet: hyvät
Käsiteltävyys/Luonne: kiinarimaisen tarrautuva ja ystävällinen
Yleisvaikutelma: Ihana nuori kiinari neiti :)
Arvosana/palkinnot: ERI, PLH2
Oma kommentti: Jee pikkunen sai ekan sijotuksen! On se kyllä vielä pieni, mutta kasvaa kasvaa :)

Maerttá Metsäntyttö (Nelli)

Yleiskunto: Sopiva massa, mukavan tiivis kroppa.
Turkki: Tiivis, mutta voisi paulautua paremmin. Vähän talviturkkia.
Korvat, silmät, hampaat: Kunnossa
Kynnet: Hyvin leikatut
Käsiteltävyys/Luonne: Erittäin rauhallinen ja helppo käsitellä. Maisteli tuomaria kyll'dtyttyään arvosteluun :)
Yleisvaikutelma: Erinomainen lemmikki
Arvosana/palkinnot: ERI, PLH1, BIS 2, EP " Parhaiten leikatut kynnet"
Oma kommentti: No Nelliltä en nyt mitään osannu odottaa, kun sehän ei ole näyttelyissä ollut kun se on ollut niin laiha. Nyt kun viimein lihonnu otettiin mukaan. Miehen lellikki hamsu,  ja kyllä oli hienohymy naamassa kun huomasi Nellin ERIN! Nellihän on mahdoton manteli  addikti, kun ei se oikeasti paljon muuta syö, siitä otsikko!


FIN VLH LJV14 Snowqueen (Rin)

Yleiskunto: sopiva massa, hieman löysä ->veteraanille ok
Turkki: Hyvä kuntoinen, voisi palautua hieman paremmin. Iho hyväkuntoinen
Korvat, silmät, hampaat: kunnossa
Kynnet: kunnossa
Käsiteltävyys/Luonne: kiinarimaisen kiltti ja ystävällinen rouva
Yleisvaikutelma: hyvä kuntoinen hamsteri :)
Arvosana/palkinnot: EH, PV, PLH4 = FIN TVLH
Oma kommentti: Jeee vielä se sijotus tuli! Arvostelu tosiaan oli aika rinin kuulonen. Hieman alkaa olla jo löysyyttä mummulla! Onneks kumminkin sijotus tuli. Ei jää vielä eläkkeelle kumminkaan.

Lady Galadriel (Freya)

Yleiskunto: Sopiva massa, mukavan timmi. Hyvä yleiskunto.
Turkki: Hyvä iho. Mukavan tiivis. Takaosasta ihan hiukan kuiva.
Korvat, silmät, hampaat: Kunnossa
Kynnet: ok
Käsiteltävyys/Luonne: Rauhallinen ja helppo käsitellä.
Yleisvaikutelma: Ihana kilpikonna :)
Arvosana/palkinnot: ERI,PN, PLH2
Oma kommentti: No tietenkin aivan mahtavaa kun tuo elohiiri pärjäsi, ainoo jonka arvostelua ihmettelin kun mun makuun se on niin villi. Toki se on aivan upeessa kunnossa! Sitä ei voi moittia. Oli hienoa kun pääsi sijoille! 

FIN VLH Revontuli (Ronja)

Yleiskunto: massa on sopiva, V.O hieman tiiviimpi. Hyvä yleiskunto.
Turkki: Ihossa pikkuisen hilsettä. Turkki sopivan tiheä, mutta voisi palautua paremmin.
Korvat, silmät, hampaat: Kunnossa
Kynnet: ok
Käsiteltävyys/Luonne: Erittäin rauhallinen ja kesy
Yleisvaikutelma: Ihana rento rouva :)
Arvosana/palkinnot: EH, EP "Kiltein luonne"
Oma kommentti: Samaapa olisin itse kirjottanu siitä. Ronja on aivan ihanan kiltti <3 mut löysyyttä löytyy jo. Turkki ei myöskään ollut parhaassa tällissä.

Mauri Mustikka* (Mauri)
Yleiskunto: Massa ok, mutta voisi olla lihaksikkaampi. Yleiskunto hyvä.
Turkki: Voisi olla hieman tiheämpi, varsinkin niskasta. Iho hyvä kuntoinen.
Korvat, silmät, hampaat: Hampaat ok. Toisessa silmässä hieman karvaa.
Kynnet: ok
Käsiteltävyys/Luonne: Erittäin kesy ja helppo käsitellä.
Yleisvaikutelma: Mukava lumipallo
Arvosana/palkinnot: EH
Oma kommentti: Porukan ainut joka ei saannu mitään, mutta eipä se täydellisessä kunnossa olekkaan, että Maurille sopiva arvostelu.