sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Haluan syöttää väripalleroita!

Hyvistä siemenseoksista varmaan on puhuttu jo paljonkin, mutta jos haluaa syöttää hamsterilleen, tai mille tahansa lemmikille iloisenvärisiä asioita, niin niitä saa myös terveellisesti! Nimittäin tänään ensimmäinen mössö valmistui oman maan rehuista. Olisin vielä punaista halunnut joukkoon, mutta paprika ei ollut ihan kypsä.

Omasta maasta kesäkurpitsa, persiljaa ja basilika

Valmis mössö, tässä lisäksi vielä kurkkua. Joka on naapurista, että lähituotantoa sekin.  Tämän teko haisi aivan käsittättömän pahalle, mutta toivotaan, että hamsuille kelpaa. 
Näin helpolla, voit antaa hamsullesi värillisiä asioita turvallisemmin.

Tuoreruokintaan liittyen kannattaa lukaista tämä artikkeli: http://wonderlandshamstery.blogspot.fi/2014/07/liika-tuoreruokinta.html

Meidän kasvimaahan sai aluksi kovan kolauksen pakkasen takia. Avomaakurkku kuoli heti, ja kirsikka tomaatti perässä. Tosin se alkoi kasvaa uudelleen, mutta aika kituen, ja muutama hassu kukka ollut, ei taideta niitä saada nyt. Kesäkurpitsa innostu heti todenteolla tästä kuumasta! Ja joku vieläpä väitti netissä, että ne kasvaa parhaiten 18 asteessa! Höpö höpö, kyllä meillä se kitu niin kylmällä kauan, mutta ootappas kun nyt on nämä trooppiset ilmat niin kyllä kasvu rähäti, ja niitä on tulossa paljon! Onneksi, onhan se hamsujen herkkua kurkun lisäksi. Samoin persilija on ihan mahoton kasvamaan. Sitä veinkin jo kaverinkin hamsuille maistiasiksi.

Koko "kasvimaa"

Keltasia paprikoita

Punaisia paprikoita

Kesäkurpitsaa

Jotten nyt vallan jäisi nämä kuvat joka kerta pelkiksi ruuiksi, niin pistetään pari hamsu kuvaa, jotka otin muutama päivä sitten, niissäkin tosin ruokaa!

Prinssi ja mansikka

Ariel ja mansikka

Isä ja poika vai poika ja isä? Aika samannäkösiä herroja :D

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Ja taas niitä pähkinöitä....

Eli pähkinä shoppailulla oltiin taas, mutta mikä onni oli vielä, että kaikki irto tuotteen oli -15% punnitse ja säästässä! Tämmöseen hamsulaan kun niitä menee hirveästi ja matkaa niitä hakemana tulee kumminkni 100km, että kantsii ottaa kerralla kunnon pussillinen. Sekä ostin Tokmannista ihanan pinkin uuden jyväsäilytysrasian. Tarkoitus on ollut ostaakkin isompi kun tuo litranen on heti loppu tämän lauman kanssa. Nyt ainaki piisaa! Jyväsekoituksessahan mulla on Rapunzel hamstermix, Rapunzel herkku mix, Bunny syrkki ja kääppäriä ja Muckin hamster menua. Kolmea ekaa saa candycanesta, ja viimeistä Oulun Lilzoosta. Ruokaa yleensä pistän kerran viikossa sen verran, että se riittää. Jotku hamsut syövät kupin tyhjäksi siihen mennessä kun lisään. Osa ei todellakaan, niille sitten ei tarvitsekkaan lisää laittaa. Esim. Lili ei syö mitään muutako yhtä ainuaa hyvin pientä siementä, jota Mauri vihaa ja jättää ne kuppiin, Niin yleensä Maurin jämät päätyy Lilille, kun se tykkää.


Näissä kätevä säilyttää kauniisti kaikkea. Alimmassa siis perussiemenseos, seuraavassa pähkinöitä, sitten wc-hiekka ja ylimmässä uutuutena herkkuseos. Enään en ihan jotka purkista anna erikseen vain tein rasiaan kätevää seosta.


Herkkuseoksessa on luomu hampunsiemeniä, seesaminsiemeniä, hernelastuja ja yhtä Bunnyn herkku-seosta. Jauhomatoja en tähän laittanu erikseen lisää, ne annan vielä erillisestä purkista. Tätähän laitan kerran viikossa, kuten tähänkin mennessä.


Ja sitten tietenkin ite niitä pähkinöitä! Punnitse ja säästästä. Luksus pähkinä sekoitus. Tossa on vähän kaikenlaista. Tätäkin hamsut saa kerranviikossa. Yleensä napsin jokaiselle yhden jokasorttia ja niitä mitä eniten niin saa 2.

Ja ruuat pakastan aina ennen käyttöä, ja loput jotka ei oo rasioissa niin säilytän pakkasessa.

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ikävävämmän puoleisia asioita kuuluu hamsulaan - R.I.P Dee

Pahin asia nyt tietenkin on, että Dee lopetettiin sunnuntaina, luultavasti kohtutulehdus. Deellä tuli mätää takapäästä tuossa kesäpuun lopussa yhtenäpäivää, mutta se jäi siihen. Nyt sitten viime perjantaina mätää tuli taas, ja lauantaina muuttui vereksi. Antibiootitkin jo hommasin, mutta sunnuntaina tilanne näytti siltä, että olisi paras lopettaa. Varsinkin kun seuraava lopetus mahdollisuus olisi ollut vasta keskiviikkona. Dee puri mua kun tutkein, ja kävely ei ollut enään normaalia. Käveli kyyryssä. Joten jouduin tehdä ikävän päätöksen. Ilta menikin itkeskellessä, ja yöllä ei saannut nukuttua millään. Kurjaa tämä toisen elämästä päättäminen. Dee myös oli eka jalostushamsuni, ja saikin ihanan poikueen luonani. Lepää rauhassa rakas FIN VLH Debbie Darling <3

Nuori Dee

Vauva Dee, ekapäivä meillä
Myös muuta vähemmän ikävää on sattunut. Nimittäin Nelli ja Tuuli joutu erottaa. Nelli alko niin pyntätä Tuulia, ettei toinen voinnut tehdä melkein mitään! Joten nyt erotin sitten ne omiin kämppiin.

Myös Ronja on ollut pahan kurinen nimittäin yks päivä neitin duna näyttä tältä.





keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Eka poikue 1v!

Meela 1v
Ensimmäisen poikueeni syntymäpäivä on tänään. He täyttävät 1v! Onnea kaikille! Olisi kiva saada kuvia kasvateista miltä nykyään näyttävät :) Osaa tietenkin näyttelyissä nähnyt. On se uskomatonta, että siitä on niin kauan ja silti niin vähän aikaa kun nää palleroiset näki päivän valon. Muistan kun istuin hamsulassa ja puoli neljän maissa päivällä eka syntyi ja kuulin sen "iiip" Itku kyllä tuli oli se niin söpö ääni, ja odotettu!

Jurvan Pet show

Jurvan näyttelyyn ilmoitin erittäin kalliin kasan hamsuja. Nimittäin kaikki paitsi Leevin, joka on eläkkeellä. Voi olla, että Dee jää kotia, koska oli onnistunut katkaisemana hampaansa jotenkin kummasti. Tosin voivat keretä kasvaa jo takaisin hyvällä alulla jo. Lili on hirveän pieni, mutta lähtee hakemana hieman kokemusta.