torstai 27. helmikuuta 2014

Vauvat 20 vrk

Kuvat kertoo ennemmän kuin tuhat sanaa, voin sanoa vain, että ovat äännekkäitä :D

Äiti ja vauvat

Koko sakki

ps vaavi 

Linssilude

Nyt saat turpaan!

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kiire viikonloppu!

No aloitetaan tämä kommellusten sarja lauantai aamusta, jolloin oli lähtö Liminkaan pet showhun. Ensimmäisenä menin laittamaan tuoreet hamsujen bokseihin, ja hamsut ite perässä. Aikataulu oli kumminkin tiukka ja sanoin miehelle, että pakka boksit kassiin. Tulin hakemana kassia niin Sulon boksioli auki maassa. Sain paniiki "missä se on?" Onko se unohtunu auki ja se on karannu? Vai apua laitoinko sen toisen hamsun kanssa samaan boksiin! No ei muutako mies alko äkkiä muita bokseja kaivaa pois, ja mää menin Sulon dunalle, jonka olin jo kertaalleen katsonut. No eiköhän äijä ollu sielä tason alla vessan ja seinän välissä ihan hiljaa, että empä varmana lähe. No mitään ei siis sattunu ja pääsi matkaan. Näyttelypäivä meni muuten ok nopeesti, mutta Mari meni voittamaan niin tietenkin bissiä odoteltiin, vaikka kello löi jo paljon. Itselle kummempaa menestyst ei tullut. Sulo, Sätky ja Lenni sai kumat. Lennin oli turkista. Oisko kääppäreiden ollu luonteesta tai käsiteltävyydestä?  Sieltä sitten nopeasti kotia hamsun asumuksiin jotain suuhun ja nukkumaan. Sillä yöllä olisi viikonlopun toinen koitos hakea uusi hamsu ja astutuslainaan toinen.




N. 12 maissa yöllä lähdimme ajelemaan kohti Kärsämäkeä. (100km suunta) vastaan oululaisia, jotka toi minulle hamsterit Littoisen näytelystä. Tulevat hamsut oli kiinari uros Ritari, joka oli ollut Littoisessa S1+sert + BIS 5! Rinin sulhoksi.Samoin myös pieni syrkki neitokainen kyyhkis vkkk Revontuli. Jonka lempinimi alustavasti Ronja.


Vähillä unilla muutenki oli vähän hermo kireellä. Niin eiköhän joku tampio sitten ajannut hirveen kirkkaat pitkät päällä vastaan. Minä kun tapani mukaan ruukaan antaa samalla mitalla takas löin pitkät kans takaisin päälle. Hähää. Ja annoin olla jonku aikaa ennen kuin pistin pois. No onneks se tampiokin sitten viimein pisti! Tää tampio oli poliisi. Hups :D

No sitten sain viimein ihanat hamsut kyytiin ja ajettiin kotia. Laitoin ne nopeesti omiin häkkeihin ja nukkumaan taas. Tällä ketaa kerkettiin nukkua 2h, ennen kuin lähdettiin Jyväskylään, mutta se onkin koira puolen juttu sitten! Jyväskylästä ostin uuden terran hamsuille, siihen pääsee varmaan Lenni asumaan kunhan terra on kuivutun pesun jälkeen.

Sitten täytyy lisätä kaiken tämän ajan ne boksit herkullisine tuoreruokineen oli hamsulan lattialla. Kun tässä vähän aikaa sitte kotiutu niin hyi sitä kaameaa hajua! Nyt on kumminki siivottu! Samoin poikasten kämppä. Sekä Rin ja Ritari pääsi tekemään tuttavuutta. Huh tätä kiireen määrää!

Ja vauvat vaan kasvaa

17 vrk

17 vrk



maanantai 17. helmikuuta 2014

Koska oon niin malttamaton

Niin oli pakko kattoo jo sukupuolet ja silmien värit. Sinnehän tosiaan ilmeisesti tulikin punasilmäisiä myös. Tiedossa oli kyllä tämäkin mahdollisuus, mutta en silti odottanut niitä yhtään. Puolet ps:ää ja puolet ms:sää taitaa olla. tässä vielä listana. Sen unohin vielä kattoa onko kikkura viiksiä, mut epäilen, että ei.

PK ps uros
PK ps naaras
PK ps naaras
PK ps naaras
PK ms uros
PK ms uros
PK ms naaras
PK ms naaras

9vrk


10 vrk

Meelanki terran sisutin eilen uusiksi tuli tosi kiva ja paljon kamaa. Sai vähä taiteilla, että sai mahtumaan :)



perjantai 14. helmikuuta 2014

Valakoset kasvaa

6vrk

7 vrk

8 vrk
Hyvältä näyttää kyllä pikkuset vielä kun vähä kasvavat niin alkaa pesästä karkailu <3 paras vaihe poikasten kanssa!

Näyttelyä innolla kyllä kans odotellaan enään viikko! Ilmotimpa näyttelyyn kaikki muut paitsi Arielin, joka jää vauvoja hoitamaan tietenkin.

Myös eilen laitoin ens viikonloppuna tulevimme hamsuille asunnot valmiiksi! Kyl näyttää hamsula täydeltä huh! Mut vielä toki mahtuis.Tottunu helppoon kun aika "pitkään" nyt oli 8 hamsua. Mitkä nämä tulevat sitte on? Toinen on ihana kiinari mies "Ritari" joka tulee Rinin sulhoksi. Sekä kauan odottama Kyyhkis vkkk Revontuli.

Myös hamsulan häkkien isnnus projekti lähti hyvin käytiin. Ens sunnuntaina kun saan 80 x 40 liukuovi terran. Kukahan sinne pääsee asumaan?

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Häkki asiaa yms.

Ensinnäkin vauvojahan tulikin loppujens lopuks 8. Yksi oli ensimmäisellä lasku kerralla piilossa. Ihan hyvä määrä kyllä. Näistä 5 on nyt varattu/alustavasti varattu. Pahemmin en oo vielä kaupannut. Vasta kun ovat isoja ja saa hyviä kuvia otettua. Vielä en ole kuvia ottanut. Emo on hyvin rauhallinen poikasten suhteen ei paljon hötkyile. Myös mamma on pysynyt aivan erinomaisessa kunnossa! Harmi kun ei näyttelyyn nyt pääse.

Sitten pääaiheeseen eli häkit (=asumukset). En tiijä miten en oo ennen tajunnu oon vaan aatellu, että samlatkin on sen kokoisia kun niissä ilmotetaan mitta (yläosa). Tokihan ne pieneltä näyttääkin, mutta nyt on mitattu, että pieniä ne onkin! Joten olen sitten ahkerasti katsonut isompia ratkaisuja, jotka mahtuisi hamsulaan. Tällä hetkellä suunnitteilla ostaa muutama 80 x 40 liukuoviterra ja isompi hylly + 2 maxi dunaa. Hitaasti tämä isonnus projekti silti lähtee, koska hamsukaaraki vielä maksamatta. (uus autoni, jonka ostin, että mahtuu kaverit ja hamsut näyttelyyn :D). Katsotaan jos syrkyt pääsis isompiin asumuksiin tulevaisuudessa. Tällä hetkellä isompina on maxi duna ja terra, jossa asuu Ariel + poikaset ja Meela terrassa.

Tähän aiheeseen sopiikin sitten hyvin tämä kysely, joka minulla on viimeksi ollut. Siitäkin näkee terran ja dunan suosion.

Häkki
  0 (0%)
Duna
  7 (53%)
 
Terraario
  6 (46%)
 
Modattu boksi esim. samla
  0 (0%)

Ääniä tähän mennessä: 13


perjantai 7. helmikuuta 2014

Vauvat on täällä!

Eilen 18:50 alkoi synnytys. Istuin pimeässä hamsulassa puoliunessa kuuntelemassa kuuluisinko pienten äänen vai emon huudot kuului. No 8 maissa lähin koirien kanssa treeneihin ja tulin takasin kuuntelemaan ei pihahdustakaan. Kova huoli oli jo. Seuraavaksi menin saunaan ja sen jälkeen tulin vielä käymään hamsulassa. Pesästä kuului poikasen "yyn" ja emon rapinaa. Joten saattoi mennä hyvällä mielin nukkumaan.

Aamulla laitoin emolle ruokaa lisää. Ja tämä päätti tulla pesästä heti syömään. No tilaisuuden tullen kurkkasin pikaisesti pesään ja veikkaan sielä olevan 7 vauvaa ja emo voi hyvin! Hyvin alkoi päivä.

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vauvoja?

Laitetaampa tähän väliin pari kuvaa mahollisesti tulevasta mammasta. Ainakin merkit viittaa siihen, että tulisi poikasia, mutta se selviää perjantai-lauantaina välisenä yönä tuleeko vai ei. Tässä hieman maha kuvia. Maha siis nyt 14vrk. Veikkauksia monta tulee?