lauantai 28. joulukuuta 2013

Ollaan vaan ja hengaillaan....


Eli poikasten kannalta ollu hyvin hiljaista. 3 päivää sitten Leevi astui Arielin jopa neljä kertaa. Ariel jökötti hienosti, mutta sitten leevi siirtyi korvien kimppuun ja Arielilla meni hermo ja kävi hätistään Leevin. Sen jälkeempä poikaa ei oo huvittanu. Joka päivä oon yrittäny bongata kiimoja ja näyttäny niitä toisilleen. Mut yleensä ne vaan hengailee vierekkäin kunnes Leevi lähtee touhuamaan omiaan.



Meelan siirsin tottumaam poikimisterraan, jos sattuu, että sillekkin nyt tulee sittenkin poikaset. Vielä ei ihan sata varmaa ole. Laittanu yön ainaka jo vähä paikkoja sekasi terrassa.


Sulosta tuli myös hirveän sosiaalinen sen jälkeen kun sai dunaansa tason. Kokoajan hengaa tasolla. Myös opetettu se nyt kerjäämää pähkinöitä. On söpöö kun toinen tulee taslle vaatimana pähkinään.



Hamsuille tullu myös nyt vihdoinkin ostettua hunter purua, jonka valmistus kuulemma lopetettu. Just kun vaivauduin ostamaan. Pitää varmaan käydä hamstraan sitä varastoon kun niin edullista oli. Vaikutti ainakin eilisen purujen vaihdon perusteella yhtä hyväntä kuin pesäpuru. Eikä hieman haisi pölysemmälle, mutta pölyä ei ollu. Myös Ikean reissulta tarttui silloin 2 uutta hamsunäyttelykassia. Tommoista korkeampaa mallia. Pitäisi tuunata niihin jokin "verko" sivuun niin happi kulkisi paremmin.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Ei tärppää vieläkään



Tässä nyt neljänä päivänä koetanu astuttaa Arielia Leevillä, ja kaikkea mahdollista tapahtunut. Luulin ensiksi, että uros ei osaa astua ollenkaan, kun ei ollut yhtään kiinnostunut naaraasta, mut testasin sitten toisella naaralla jolla oli kiima, ja se kyllä kiinnosti. Eli syy löytyykin Arielista jossa ei ole kiimaa. Tästähän tietysti voi syyttää talvea. Nyt vain täytyy odottaa milloin tuolle kiima tulisi, mutta poikas varaajat voi valmistautua siihen, että pahimmassa tapauksessa ei koko poikasia tule. Pari viikkoa tässä on vielä "aikaa" yrittää. Kun tähtään, että olisivat luovutuksessa n. näyttelyiden aikaan. Jos siihen mennessä ei ole onnistunut pidän taukoa niin, että olisivat luovutuksessa huhtikuussa, jos Leevi vielä sitten on olemassa. Ikinä kun ei voi ennustaa milloin lähtö tulee :(


maanantai 9. joulukuuta 2013

Nuhaa ja Grand Gaala

Meillä hamsuilla nyt ilmeisesti liikkeellä jotakin nuhaa. Eläinlääkäri arveli puhelun perusteella, että voisi olla virusperäistä nuhaa. Mitään muuta oireita ei ole kun aivastelu. Vielä ei siis saatu kuuria käski soittaa myöhemmin uudestaan jos ei ole parantunut. No tästä hieman oli haittaa sillä Dee ja Ariel jäi tästä syystä pois GG:stä, koska en halunnut ottaa niitä mukaan sairaana/sairastuttamaan muita. Dee ei ole enään aivastellut, mut nenä kuulostaa hieman tukkoiselta, mutta sekin alkaa olla ok. Toivottavasti menee äkkiä ohi. Toinen harmi tässä asiassa on se, että Ariel oli tarkoitus astuttaa 8.12, mutta tähän nuhan takia en sitä tehnyt. Haluan olla varma, että se on terve. Seuraavista tai sitä seuraavista kiimoista sitten.

Tuli myös ostettua tommoinen "hamsteri aitaus" kauan pitäny ostaa, mutta nyt kun oli tarjouksessa ja kaikkea niin se lähti mukaan. Siinä on helppo juoksuttaa nuoria eläimiä jota ei uskalla vielä irti päästää koko huoneeseen. Samoin astutukseen tuo taitaa olla aika kätevä.

Rin testaa aitausta (vähän köyhästi virikkeitä kuvassa)


Sitten itse GG:ssä meni tosi heikosti. Toki parhaat eläimet jäi kotia, ja tuomari muutoskin tuli vielä aamulla ennen arvosteluja. 2 lemmikkiluokan kumaa kumminkin tuli Rinille ja Sulolle muistaakseni luonteista. Pääasia, että sain juteltua uudelle ihmiselle, jolta mahdollisesti tulisi minulle cämpsyjä. Tämä mun cämpsy kuume menny kyllä erittäin pahaksi! 2 nyt olen alustavasti varannut, että enköhän mää niitä joskus vuoden vaihteen jälkeen saa.Päivän paras asia oli lemmikkiluokan kommentti Rinin arvostelussa Käsiteltävyys: "Uskomattoman hyvä näin nuoreksi kiinariksi" Oon murehtinu, että oonko tuon osannu kouluttaa, mut näköjään oon :)

Sulo ja Rin kuma


Kyselyn tulokset: 


Leevi
  2 (12%)
 
Ariel
  5 (31%)
 
Meela
  0 (0%)
Dee
  3 (18%)
 
Ismo
  3 (18%)
 
Sulo
  0 (0%)
Benedicta
  2 (12%)
 
Blanca
  1 (6%)
 
Rin
  2 (12%)
 
Sätky
  2 (12%)
 


Kysymyksenä siis oli kuka on suosikkisi hamstereistani. Yllättäviä tuloksia kyllä en ihan arvannut, että näin jakautuisi.

1. Ariel
2. Dee/ismo
3. Leevi, Benedicta, Rin, Sätky
4. Blanca
Ilman ääniä jäi Sulo ja Meela.

Voittajasta vielä jouluinen kuva!