tiistai 23. heinäkuuta 2013

Ja taas kasvaa

12 vrk

13 vrk

14 vrk Tytöt

14 vrk Pojat
Huom! Lisää kuvia petsiessä! Poikueet välilehdessä linkki petsieen.

Kyllä ne kasvaa ja syö valtavasti! Vaaleiden värit vielä vähän epäselviä, että en viitsi veikata mitään ihan varmaa niistä. Silmätkin alkoivat eilen aueta, joten eiköhän nekin kerro jo vähän väreistä.

Sitten välillä voisi kirjoitella muistakin hamstereista. Sulo pikkuinen pirpana on todella pieni. Kyselin kasvattajalta hieman sen koosta. Sulon vanhemat ovat n. 70gramman paikkeilla, ettei ainakaan pitäisi olla pienet geenit. Myös yhen sisaruksen omistaja sanoi, että myös hänen on pieni. Joten tuskin tarvitsee huolestua. Ranttuhan se on hyvä jos mikään katoaa kupista. 
Roboni Sätky taas lähti viime viikolla lomailemaan ystäväni Marin luokse. Tai loma, ja loma tarkoitus on oppia olemaan nätisti kädessä. Sätky kun oli niin hirveä sinko ja itellä nyt kiireitä poikasten kanssa ja muutenki niin kysäisin Marilta, jos hän voisi ottaa Sätkyn hoitoon. Hänellä kun on ennemmän robo kokemusta. Sätky on viihtynyt kuulemma hyvin ja on vähä rauhoittunutkin kädellä ollessaan. Hienoa! Katsotaan millon tuon vauvelin haen takaisin kotia. Mut kyllähän mulla riittää käsiteltävää 19 muussa hamsussa :D

torstai 18. heinäkuuta 2013

Vauvat kasvaa

7 vrk

8 vrk

9 vrk

9 vrk
Tässä vähän vauvojen kehityksestä kuvia. Tämän hetkiset väri arviot:
1 suklaa vkkk
5 suklaa
2 suklaa kk
2 suke
1 sampanja/karamelli/sampanja-keltanen (varmistuu myöhemmin)

Vielä lapsille vähä ruokaa....

Vähä....

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Poikasten värit






Vielä kaikki 11 oli elossa, ja alustavasti värit:

3 Suke
7 Suklaa
1 Suklaa vn/vkkk

Oli kyllä hieman pettymys kun ei nauhallisia tuon ennempää, mutta kiva kun kaikki pysyny elossa :)

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Siivotaan

Minun hieno siivous rutiini meni sitten eilen rikki. Oon niin kauan ko muistan siivonnut hamsut aina perjantaina, mut meni lauantaihin nyt minusta johtumattomista syistä. Suunnitelmissa oli pestä kaikki häkit, mutta pienen järkeiylyn jälkeen häkkien pesu määrä tippui kolmeen, jokka eniten sitä kaipaa, muut siivoan normaalisti. Deen häkin pesen sitten kun poikaset on maailmalla.
Pahin hajun aiheuttaja, on ehdottomasti Sulo. Pieni sika pissaa mihin sattuu, eikä muka oo vessasta kuulukkaan, ja uroksetko vielä niin tuppaa haisemaan. No ihana se silti on, vois olla vaan siistimpi. Sulosta voisi vielä sen verran, että raasu on todella pienikokoinen ja laiha, toivottavasti tuosta vielä kasvaa vähän.
Toisaalta äitin oma kulta mussukka Leevi (ei mulla oo suosikki lapsia...) on lihonnu!! Ja turkki on hienon paksu, ei pitkä, mutta tuuhea. Painoa oli hurjat 138g <3




Poikasista voisi sen verran lisätä, että eilen niitä oli 11 kun laskin, ja ainaki yks suke ja 5 suklaata. Toisillako oli tumma naama, ja yks oli ihan pinkki.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Vauva x monta

Joo viimein kovan piinaavan odottelun jälkeen pääsin kurkkaamaan Deen pesään sielä oli pikaisella laskulla ainakin 10-11 vauvaa!

Ensin yritin päivällä houkutella banaanilla ja mansikalla sitä ulos kopista, mutta ei tullut. Sitten illempana rapisutin puruja niin kyllä tuli mamma vihaisena ovelle. Sitten yritin tarjota kaikki pähkinä laadut, ei kelevannu lopulta mantelilla tuli ja sain sen kuljetus boksiin, ja kurkkasin pesään. Katoin, että jee viis nakkia. Sitte liikautin paperia niin kyllähän niitä löyty ainakin 10-11 mun mielestä varmasti oli, mutta saatto toki olla ennemmänkin. Ainakin nyt saa mielenrauhan ja nukkua. Ens kerran sitte tiistaina varmaan kurkkaan kun on viikon ikäsiä.

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Jännitys tiivistyy

Deen astutuksesta on nyt kulunut 14vrk, ja mahaa kyllä on vähän, mutta taitaa tulla pieni poikue, joka ei kyllä yhtään haittaa! Kunhan vaan tulis sopevan värisiä. Mamma alkoi eilen rakentamaan pesää, ja onkin koko synnytys koppi ihan kukkuroillaan. Eiköhän sinne vielä poikaset sekaan sovi. Painokin nousee hienosti melkein 2g tullut joka päivä. Tänään paino hurjat 150g! Ja lähtöpaino oli 135g Irti tyttö ei oo enään päässyt kuin tiukassa valvonnassa, ettei telo itseään. Myös häkkiin on tehty muutoksia, ettei kiipeile katossa. 
Astuminen

Maha 13vrk

Maha 13 vrk

Kopin katon kohalle kattoon piti laittaa suojus, ettei kiipeä.

Ariel on myös tullut heti suosikki hamstereihini vaikka ollut vain niin vähän aikaa. Se on ihanan paljon hereillä, ja tosi kiltti. Siitä se ei vielä tykkää kun ottaa häkistä heittää selälleen, mutta ei sitten kädessä enään tee mitään. Ja onnoi valkoset kauniita <3 kuten myös suklaa (vn, kilppari) ja kyyhkis (vn, kilppari) ja uusin ihastus ruoste satiini! Ehkä semmonenkin mulla on joskus.
Mun valakoset <3

Robokin sai nyt viralliseks nimekseen Sätky, joka oli sille huomattavasti sopivampi. Kun dunasta se pitää aina metsästään, ja se saa kauheita sätkyjä.
Pitikö sitte herättää?

Oon vähä lähämänen :D
Veikkauksia monta poikasta tulee?